Bloemen voor Dirrie en Carolien van het Ronald McDonaldhuis.
Bloemen voor Dirrie en Carolien van het Ronald McDonaldhuis. Eigen foto

CDA maakt rondje met bloemen langs vrijwilligers

ZWOLLE - Ieder jaar, op 7 december, vindt de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag staat in het teken van de vrijwilliger. Een uitgelezen kans om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. CDA Zwolle ging dit weekend langs bij verschillende organisaties in de stad om vrijwilligers een bloemetje aan te bieden.

Bij het Filmtheater Fraterhuis aan de Blijmarkt werden de vrijwilligers van de Fraterhuis Academie verrast met een bloemetje.

Dat gebeurde ook bij voetbalvereniging SVI. Op sportterrein De Siggels aan de IJsselcentraleweg ontving Fia van Hoorn deze waardering voor haar inzet bij het controleren van het corona toegangsbewijs.

Bij het Ronald McDonald Huis werden vrijwilligers Dirrie en Carolien getrakteerd op een prachtige bos bloemen. In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders logeren als hun ernstig zieke kind in ziekenhuis Isala ligt. 

“Zwolle is de stad van de vrijwilligers en dat moet zo blijven”, zegt fractievoorzitter en lijsttrekker van het Zwolse CDA Jan Nabers. “We willen onze waardering laten blijken en het liefst mensen stimuleren om zich – waar mogelijk – ook als vrijwilliger in te zetten.”