Tweevoudig winnares staat liever niet 'in the picture'

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - Tweevoudig winnares Erika de Bok is door haar zevende competitietreffer terug in de top tien van het Salverda Trofee-klassement, maar houdt zich liever helemaal niet bezig met de topscorerscompetitie.

"Het geeft mij meer stress dan dat ik het leuk vind. Er wordt veel nadruk op gelegd en er komt zo veel druk op te liggen. Ik sta liever niet zo 'in the picture'", zegt De Bok, die één keer scoorde namens EDON in de met 3-6 verloren wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Ze komt daardoor naast Celine van Velsen, Maud Broeksema (WVF) en Larissa de Vos (SVI) met zeven punten. 

Zo hard als in de seizoenen 2017/2018 en 2018/2019 gaat het niet met De Bok, maar de verschillen bovenin zijn klein en dus ligt de strijd om de prijzen nog volledig open. De goalgetter is er liever niet zo mee bezig. "In het tweede seizoen (nadat ze voor de eerste keer gewonnen had, MdR), waren er tegenstanders die me arrogant vonden. Ik vind dat vervelend en trek me dat ook persoonlijk aan. Kan dat moeilijk van me af laten glijden", zegt De Bok. "Ik ben zelfs een keer de wedstrijd uitgeschopt. Zeker nu ik ook in de zaal voetbal bij Exstudiantes, ben ik wat voorzichtiger. Daarom speel ik bij EDON nu liever op de flank dan in de spits." 

Bekijk de volledige stand, bij de mannen en de vrouwen, op de achterpagina van deze Swollenaer en op www.facebook.com/salverdatrofeezwolle.