'Laat PEC Zwolle maar aan de bal'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - "Ik ga Kos niet afvallen. Hij heeft ons in de eerste helft juist op de been gehouden", zegt Thomas van den Belt over de blunder van doelman Kostas Lamprou die PEC Zwolle zaterdagavond duur kwam te staan. 

"Ik denk dat we goed beginnen met een kans voor Mees. Daarna hebben we moeite met het uitspelen van de 'drie tegen twee' achterin. We komen te veel in duels, die we verliezen en daaruit komen grote kansen voor Fortuna. Kos heeft ons in de eerste helft op de been gehouden", zegt Van den Belt, die zag dat het bij PEC voortdurend misging in de eindfase van een aanval. Typerend waren de drie corners op rij van Luka Adzic die allemaal niet goed voor de goal kwamen en een corner van Chardi Landu die direct over de achterlijn vloog.  

"We komen wel vaak in de positie om een voorzet of een goede pass te geven, maar dat gebeurt dan niet. Je krijgt dan niet echt het gevoel dat we die goal gaan maken. Je ziet ook dat ploegen gewoon achterover gaan leunen en zoiets hebben van: 'laat PEC maar aan de bal, die scoren toch niet'", aldus Van den Belt, die net als een week eerder tegen FC Groningen in de basis mocht beginnen. Een grote verrassing was dat niet. Dat het tegen Fortuna Sittard zo slecht ging, na het goede optreden tegen FC Groningen, verraste hem wel. "Iedereen had er vertrouwen in dat we daar een goed vervolg aan gingen geven, maar dat is niet gelukt", sipt de 21-jarige middenvelder.

Door de 0-1 nederlaag tegen de directe concurrent zag PEC Zwolle het gat met Fortuna Sittard groeien tot zes en de achterstand op Sparta tot vijf punten.