Vliek terug bij PEC Zwolle Vrouwen

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle kunnen na de winterstop weer beschikken over Leonie Vliek, die haar voetbalcarrière nieuw leven inblaast.

Vliek zei het voetbal vaarwel na het seizoen 2019/2020 toen ze een baan had gekregen bij Isala. De combinatie met haar studie in Groningen was te zwaar, maar anderhalf jaar later worden de kicksen weer uit de wilgen gehaald. “Ik heb een goed gesprek gehad bij Isala en een goed gesprek bij PEC en ik dacht 'ja dat kan.' We gaan het proberen tot en met mei”, aldus de inmiddels 21-jarige verdediger.

Vliek trainde afgelopen week voor het eerst weer mee met de Zwolse hoofdmacht. Trainer Joran Pot is blij met zijn herintreder. “We weten wat ze kan. Ze heeft gewoon heel veel kwaliteiten en een ongelooflijke drive”, zegt Pot. “En ze is gewoon fit. Dat zie je aan alles. We hebben met haar doorgenomen uiteraard wat ze allemaal heeft gedaan en dat is te zien. Ze heeft drie keer meegetraind en je ziet nu al dat ze waarschijnlijk iets gaat toevoegen aan onze groep.”

De Zwolse dook dit seizoen op in de WRZV-hallen bij Exstudiantes en was een enorme aanwinst voor dat team in de eredivisie zaalvoetbal. Door haar terugkeer bij PEC zit die carrière er na een paar wedstrijden al weer op.

Zwolsche Boys door met trainer Prins

AMATEURVOETBAL - Freddy Prins maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Zwolsche Boys en staat ook volgend seizoen voor de groep.

Prins is een bekende oud-speler van de groenwitten en was trainer van het tweede elftal toen hij instapte na het vertrek van Joshua Nijlant. Hij stond één wedstrijd aan het roer voordat coronamaatregelen de winterstop inluidden. Op 27 november verloor Zwolsche Boys met 0-4 van Hattem, de achtste opeenvolgende nederlaag in de derde klasse C.