'Niet meegaan in negatieve tendens'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - "Echt positief kun je natuurlijk niet zijn, maar het laatste dat wij moeten doen is meegaan in de negatieve tendens. We gaan deze wedstrijd analyseren, aan de kant schuiven en op naar de volgende", zegt verdediger Siemen Voet na de 1-3 nederlaag tegen FC Twente.

Het is een wedstrijd waarin PEC voetballend nauwelijks onder doet voor de tegenstander, maar het vooral in defensief opzicht laat afweten. Met drie knullige tegengoals als cruciaal gevolg. Bij de eerste ziet Voet er zelf niet goed uit. Hij slaagt er niet in de voorzet van rechtsbuiten Virgil Misidjan 'eruit te halen' en ziet Raf van den Berg vervolgens afgetroefd worden door doelpuntenmaker Dimitrios Limnios. "Daar leer ik van. Ik raak de bal nog wel, maar ik moet er korter opzitten", zegt de 21-jarige verdediger schuldbewust. "Bij de tweede goal hadden we misschien lang moeten trappen in plaats van zo uit te verdedigen en volgens mij is het ook geen corner. De derde valt een beetje uit een klutssituatie, precies goed voor Twente. Het zijn domme doelpunten. We proberen het wel en maken het spel, maar als je de goals zo weggeeft...", verzucht Voet, die zich dankzij de blessure van de inmiddels teruggekeerde Bram van Polen weer in het elftal speelde en door de blessure van Sam Kersten opnieuw een concurrent tijdelijk ziet wegvallen.

Van een uitzichtloze situatie, met een achterstand van respectievelijk zes en zeven punten op Sparta en Fortuna, wil de Belg niks weten. "Wij mogen de hoop echt niet opgeven. Ik ben zelf de laatste die dat zal doen en met iemand als Bram erbij zal daar ook echt geen sprake van zijn. We blijven geloven in onze eigen kwaliteiten. Het is gewoon zo zonde dat je door eigen fouten telkens goals weggeeft."