Afbeelding
Foto: Eigen foto

Schoolkoor schittert in twee Spiegelconcerten

ZWOLLE - Theater De Spiegel was op woensdag 15 en donderdag16 december tweemaal het decor van het Meander Kerstconcert. 

Het schoolkoor Meander Vocaal van het Meander College gaf samen met jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel tweemaal een uitverkocht kerstconcert in Engelse stijl. Het was een ‘Ander Kerstconcert’, aangezien het koor normaliter in de Plantagekerk optreedt in de avonduren.

Examenvak

Meander Vocaal bestaat uit de leerlingen die het examenvak muziek volgen op het Meander College. De negentig scholieren zongen onder leiding van muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen een programma met traditionele werken van John Rutter en David Willcocks. Daarnaast was er ook nieuw werk van de jonge componisten Philip Stopford en Dan Forrest.
Het tweejaarlijkse kerstconcert is een belangrijk onderdeel van de muzikale opleiding op het Meander College. Temeer omdat de concerten vorig jaar werden geannuleerd, zijn de docenten en de leerlingen extra dankbaar dat de concerten dit jaar wel konden doorgaan, zij het in aangepaste vorm. De ontlading bij de leerlingen en het publiek was voelbaar groot, wat onder andere tot uiting kwam in een verdiende staande ovatie.