Stap tegen kanker

ZWOLLE – ‘Zet een stap tegen kanker’, het nieuwe Zwolse 24-uurs wandelevenement, staat gepland voor 21 en 22 mei 2022.

De organisatie heeft de kickoff vanwege de lockdown even doorgeschoven. Met potlood heeft ze nu 16 februari genoteerd. Geïnteresseerden worden geadviseerd de website en social media in de gaten te houden. Zij kunnen zich begin januari online inschrijven via www.zeteenstaptegenkanker.nl. Deelnemers kunnen zich zowel als team als individuele deelnemer aanmelden. Volwassenen betalen 10 euro per persoon en kinderen tot twaalf jaar 5 euro per persoon.
Inschrijvers krijgen een link waarmee ze heel makkelijk hun eigen actiepagina activeren. Dat is een handig hulpmiddel om geld in te zamelen. Wie zich al had ingeschreven voor de afgelaste editie van de SamenLoop in 2020, krijgt begin januari automatisch de link om te activeren. Zij hoeven zich dan dus niet opnieuw aan te melden of inschrijfgeld te betalen.

De drie Zwolse goeden doelen waarvoor geld wordt ingezameld zijn Nazorgcentrum IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, de Monicares Foundation die geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van bijvoorbeeld kanker van een van de gezinsleden en de Tobias Sybesma Foundation. De stichting die de droom van de op 12-jarige leeftijd overleden Zwolse Tobias Sybesma in leven wil houden, dat er geld beschikbaar komt voor (onderzoeks-)projecten en initiatieven om dichter tot een oplossing voor hersenstamkanker te komen.