Oussama Darfalou en Max de Waal versterken PEC Zwolle

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft Oussama Darfalou en Max de Waal toegevoegd aan de selectie. PEC Zwolle huurt Darfalou voor de rest van het seizoen van Vitesse, De Waal van Ajax. 

De 28-jarige aanvaller Darfalou sluit per direct aan bij de selectie van Dick Schreuder, met wie de speler in Arnhem ook al samenwerkte. Hij kwam in 2018, als topscorer van Algerije, in Nederland terecht bij Vitesse. Hier speelde hij tot op heden 93 wedstrijden en maakte daarin negentien doelpunten. In het seizoen 2019/2020 werd Darfalou al eens aan VVV-Venlo verhuurd. Vanwege de coronacrisis werd de competitie in maart van dat seizoen gestopt, waardoor de aanvaller tot acht optredens en drie treffers kwam. Dit seizoen speelde Darfalou twaalf competitiewedstrijden voor Vitesse en kwam hij in vier van de zes poulewedstrijden in de Conference League in actie. Darfalou heeft daarnaast internationale ervaring met zijn thuisland. In 2016 ging hij met de nationale ploeg mee naar de Olympische Spelen. Bij zijn debuut voor Algerije scoorde de aanvaller zelfs binnen de minuut. Darfalou over zijn komst naar Zwolle: "Ik kan heel kort zijn: ik wil voetballen en doelpunten maken. Bij Vitesse is er dit seizoen niet ieder weekend uitzicht op speeltijd voor mij. Ik ben dan ook blij dat ze mee wilden werken aan een verhuur en dat ik in Zwolle weer onder trainer Dick Schreuder mag werken.” 

Aanvaller Max de Waal (19) wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. Hij speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits in totaal negen keer en kroonde hij zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.
"Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment”, volgens De Waal. "Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben dient via PEC de mogelijkheid zich aan om voor het eerst in de Eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk."