Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Salland Motoren maakt motoren persoonlijk

Eigenaar Hans de Jong van Salland Motoren heeft zijn vizier al op het voorjaar. Klanten zijn welkom voor alle vormen van onderhoud, maar vooral ook voor het customizen van hun tweewieler.

“Wie komend zomer op een geheel eigen motor wil rijden, doet er goed aan alvast contact op te nemen”, adviseert De Jong. Hij maakt van standaard motorfietsen flitsende caféracers. “Dat gebeurt geheel naar de wens van de klant”, legt hij uit. “Die kiest precies voor welke kleur, buddy en spiegels die wil. Ik zorg ervoor en gebruik daarbij uitsluitend topmaterialen van Europese makelij. In de regel ben ik wel twee maanden bezig met het customizen van een motor.” Met trots toont de eigenaar een Triumph-caféracer die hij zojuist klaar heeft. “Deze is nu te koop. Het is de enige in Nederland: een unieke, écht persoonlijke, motorfiets.” Wat voor onderhoud en de winterstalling geldt, geldt ook voor het customizen bij Salland Motoren: motorrijders kunnen er met alle merken terecht. Sinds kort heeft De Jong de beschikking over een ultrasoon reinigingsbad waarmee hij leidingen kan schoonmaken. “Vervuiling in de sproeiers, brandstof- en remleidingen krijg je er niet zomaar uit met een reiniger. Met een ultrasoon reinigingsbad lukt dat wel.”

Wie komend voorjaar op een ‘fitte’ motorfiets wil stappen, doet er goed aan nu al een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt. De Jong: “Het is voor mij nog geen probleem om aan onderdelen te komen. Wie dus bij de eerste zonnestralen wil rijden, kan er beter voor zorgen dat zijn of haar motor dan in topconditie klaarstaat.”

Salland Motoren

Rudolf Dieselstraat 1-A

8013 NJ Zwolle

(038) 460 11 67

www.salland-motoren.nl