Topsportteams al weer volop actief

TOPSPORT - Voor de meeste sportieve stervelingen is het wachten totdat het kabinet met versoepelingen van de coronamaatregelen komt, maar de teams in de topsportcompetities zijn in de eerste weken van het jaar alweer volop actief.

Mits corona niet opnieuw roet in het eten gooit, hervat Regio Zwolle Volleybal zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Apollo 8.

De Zwolse volleybalvrouwen zouden afgelopen weekeinde voor het eerst sinds 1 december in actie komen, maar de wedstrijd tegen VCN in Capelle aan den IJssel ging niet door vanwege een coronageval bij de tegenstander. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd ook geannuleerd vanwege een coronageval, toen aan Zwolse zijde. Het team van coach Eric Meijer ligt met een vierde plaats na elf van de 24 wedstrijden op koers voor de play-offs. Het won de laatste zeven duels voor de winterstop. 

Exstudiantes

De zaalvoetbalvrouwen van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies schieten vrijdag uit de startblokken met een bekerwedstrijd tegen OS Lusitanos. Vrijdag 11 februari gaat de competitie pas weer van start. Exstudiantes staat daarin zesde na tien van de achttien wedstrijden. Het zal een uitzonderlijke sterke seizoenshelft moeten spelen wil het nog in de top vier komen en de play-offs bereiken. 

Bekerkraker in kwartfinales

Landstede Hammers komt deze week twee keer in actie in eigen huis, woensdag tegen ARIS Leeuwarden en zondag voor de beker tegen Donar. Dat is de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Basketball Cup. Twee weken later is de return in Groningen. 

Vorig jaar werd het bekertoernooi georganiseerd als een weekevenement waarbij alleen de teams uit  de eredivisie meededen. In één van de meest verrassende edities ooit pakte Basketball Academie Limburg haar eerste hoofdprijs door in een leeg Landstede Sportcentrum Yoast United te verslaan. Landstede Hammers had in de halve finales verloren van Yoast United (110-99 na verlenging). 

PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle gaat het seizoen vrijdag van start met een thuiswedstrijd tegen Willem II. Zaterdag verloor de hekkensluiter van de eredivisie een besloten oefenwedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord met 3-1. 

De vrouwen van PEC Zwolle spelen zondag in eigen huis tegen FC Twente.