Valse start voor vrouwenteams PEC en Exstudiantes

VOETBAL - Met een 1-4 nederlaag tegen FC Twente is PEC Zwolle Vrouwen de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. Ook de zaalvoetbalvrouwen van Exstudiantes kenden een valse start van 2022.

Een week na de bekendmaking van trainer Joran Pot dat hij na dit seizoen vertrekt uit Zwolle, werd de competitie hervat met een wedstrijd tegen de club waar Pot jarenlang deel van uitmaakte, als jeugdspeler. Dat zijn naam rondzingt als mogelijk nieuwe trainer van FC Twente is dan ook niet zo gek, maar voorlopig houdt Pot alle opties open.

Tegen kampioenskandidaat FC Twente had PEC Vrouwen zondag weinig in te brengen. Na een stormachtig begin (1-2 na vijf minuten) controleerden de bezoekers en in de tweede helft werden ze een handje geholpen door PEC. Doelvrouw Moon Pondes sloeg de bal uit een Twentse corner in eigen doel en verdediger Moïsa van Koot gaf het laatste zetje bij de 1-4. 

Tegen één van de sterkste zaalvoetbalploegen van Nederland kwamen de vrouwen van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies er vrijdag niet aan te pas. In de WRZV-hallen was het Amsterdamse OS Lusitanos met 1-6 te sterk. Dit was de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen voor Exstudiantes, dat op 11 februari de competitie in de eredivisie hervat. 

Judoka Vincent Boot overleden

JUDO - Voormalig judokampioen Vincent Boot is maandag 17 januari op 76-jarige leeftijd overleden.

De bekende sportman was één van de grondleggers van het judo in Zwolle, meervoudig Nederlands kampioen en ooit tweede van Europa. Boot werd in 2020 nog geridderd door Judobond Nederland voor zijn verdiensten voor de sport in deze regio. Hij was vele jaren eigenaar/directeur van Budo Stichting Boot en wist menig kampioen op te leiden. Daarmee werd hij een begrip in Zwolle en ver daarbuiten.