Bekende Zwollenaren gaan voorlezen tijdens Voorleesdagen

ZWOLLE - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 26 januari tot en met 5 februari . Ook Stadkamer heeft dan verschillende (online) activiteiten georganiseerd.

De dagen beginnen op 26 januari met voorlezen op Zwolse kinderdagverblijven. Bekende Zwollenaren lezen op verschillende locaties aan jonge kinderen voor uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden'. Op 26 januari én 2 februari vindt de Nationale Voorleeswedstrijd online plaats. Ieder jaar wordt, bij de start van de Nationale Voorleesdagen, bij Stadkamer gestreden om de titel ‘Voorleeskampioen Zwolle'. Tijdens de Nationale voorleesdagen zijn er ook verschillende online activiteiten voor kinderen en ouders.
Op 26 januari lezen verschillende bekende Zwollenaren voor op kinderdagverblijven en scholen. Vanuit de gemeente Zwolle gaan voorlezen: burgemeester Snijders en wethouders De Jong, Van Willigen, Anker, Dogger en De Heer. Ook zangduo Mick en Henk is weer van de partij.
De jury bekijkt de ingezonden filmpjes van de schoolkampioenen en kiest uiteindelijk drie winnaars die door mogen naar de regionale wedstrijd. Op de website van Stadkamer staat het volledige programma: www.stadkamer.nl/agenda