Afbeelding
Foto: Eigen foto

Margriet Krook is terug in Zwolle als zelfstandig uitvaartondernemer

Nadat ze bijna vier jaar voor een landelijke uitvaartorganisatie werkte, was Margriet Krook vanwege een concurrentiebeding een jaar buiten de regio actief. Nu kan ze ook weer families in (de regio) Zwolle bijstaan met haar eigen onderneming: MK Uitvaartbegeleiding.

Doordat ze het afgelopen jaar overal in den lande kwam, heeft Margriet veel ervaring, ideeën en tips opgedaan en veel geleerd. Ze kent inmiddels veel locaties van crematoria en (natuur)begraafplaatsen. “Het afgelopen jaar heeft me veel gebracht. Maar nu kan ik ook weer in (de regio) Zwolle families bijstaan.” 

In de periode bij de landelijke organisatie begeleidde ze al veel families in Zwolle bij het afscheid van hun dierbare. Een jaar geleden besloot ze haar eigen koers te willen varen. “Ik wilde meer tijd en aandacht aan families geven en mijn eigen creativiteit kwijt kunnen, want het is een prachtig vak. Ik wil wat voor mensen kunnen betekenen; in gesprek gaan en alles rondom de uitvaart regelen vind ik mooi en dankbaar werk.” 

Haar uitdaging is een mooi afscheid vorm te geven waarin de wensen van de nabestaanden en de overledene zijn vertaald. “Ik laat muziek aansluiten op de sprekers als ingetogen moment van bezinning. Ook spreek ik op uitvaarten en, indien gewenst, een welkom aan de buitenlandse gasten in het Duits, Engels of Fries. Ik geef bij families aan wat de vele mogelijkheden zijn. Was iemand gek op zijn werk, dan kan de werkgever erbij worden betrokken. Zijn er veel kinderen aanwezig, ook dan kunnen we met elkaar daar op inspelen. Hield oma van orchideeën, dan leg ik die bij het condoleanceregister. Het zijn details, maar het maakt een afscheid persoonlijker. Mijn missie is een zo mooi en persoonlijk mogelijke uitvaart waar nabestaanden later met een goed gevoel op kunnen terugkijken.”

Voor wie wil weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn voor een uitvaart komt Margriet vrijblijvend langs om alles te bespreken.

Uitvaartbegeleiding Margriet Krook

06-361 13 000

www.mkuitvaart.nl

info@mkuitvaart.nl