Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Kringloop krijgt innamepunt op milieubrengstation ROVA

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Kringloop Zwolle heeft sinds kort een innamepunt op het milieubrengstation van ROVA. Met het innamepunt willen de gemeente Zwolle, de kringloop en ROVA zorgen dat zoveel mogelijk herbruikbare spullen een tweede leven krijgen. 

Nu brengen inwoners namelijk nog regelmatig spullen naar het milieubrengstation die eigenlijk nog goed door iemand anders zijn te gebruiken, ervaren de drie organisaties. Op het milieubrengstation zijn medewerkers van de kringloop aanwezig. Zij kijken wat inwoners bij zich hebben en vragen hen om herbruikbare spullen niet als afval af te danken, maar een tweede leven te geven. Zij nemen in eerste instantie alleen zogenaamd ‘kleingoed’ in, zoals vazen, boeken en nachtkastjes. Uiteindelijk komen die spullen in één van de kringloopwinkels te liggen. Afgelopen maanden is er al proefgedraaid met het innamepunt, zodat de medewerkers van de kringloop en ROVA konden wennen. Inmiddels loopt alles goed en is het innamepunt officieel in gebruik genomen.

Wens

Een innamepunt op het milieubrengstation was al langer een wens van de kringloop, de gemeente en ROVA. Het draagt ook bij aan de ambitie van een Zwolle zonder afval, waarin we zoveel mogelijk afval hergebruiken of recyclen. De gemeente hoopt inwoners ook aan het denken te zetten of spullen echt afval zijn of nog een ronde mee kunnen.

Ophaalservice

Stichting Kringloop Zwolle biedt ook een ophaalservice, waarbij ze herbruikbare spullen aan huis komen ophalen. Inwoners kunnen hiervoor een afspraak plannen via www.kringloopzwolle.nl/services. Via deze weg kunnen inwoners ook meer informatie krijgen over het innamebeleid. Inwoners kunnen spullen die zij niet meer gebruiken, maar die nog wel goed zijn, ook zelf naar de kringloopvestiging aan de Nieuwe Deventerweg brengen. De vestiging aan de Veerallee neemt alleen kleinere spullen aan die met de fiets gebracht worden.

WaardeRing
Gemeente Zwolle, Stichting Kringloop Zwolle en ROVA zijn partner van het circulair ambachtsnetwerk WaardeRing. Vanuit WaardeRing werken veertig bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties in de regio Zwolle aan het realiseren van een circulaire en inclusieve economie. Het innamepunt op het milieubrengstation is één van de resultaten van deze samenwerking. Meer informatie over WaardeRing is te vinden op www.waarde-ring.nl