Vechtlust Hammers niet genoeg tegen Heroes Den Bosch

BASKETBAL - Ondanks dat Landstede Hammers zich knap terug knokte tegen Heroes Den Bosch, verloor het de kraker uiteindelijk toch met ruime cijfers (87-70).

En dan te bedenken dat het verschil zeven minuten voor tijd nog één was (63-62). Stukje bij beetje was Landstede erin geslaagd om het gat met Den Bosch (26-16 na het eerste kwart) te verkleinen. In de vierde periode, die begon met 59-54, ging het heen en weer en kwam Zwolle door een score van Naba Echols tot op één punt. Den Bosch sloeg gelijk weer een gaatje met twee driepunters en vanaf 74-70 produceerde het een 'run' van maar liefst dertien punten. Ralf de Pagter was met 22 punten topscorer aan Zwolse zijde. "Dat is wel fijn, maar uiteindelijk heb je er niets aan omdat je hier verliest", sprak De Pagter na de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever. 

Hammers komt nog twee keer in actie voor de start van de Elite Gold. In die competitie spelen de vijf hoogst geklasseerde ploegen uit Nederland met de vijf hoogst geklasseerde teams uit België.

Het regent corona-afgelastingen

(door Mark de Rooij)

SPORT - Het regende niet alleen pijpenstelen, maar ook corona-afgelastingen in het eerste weekeinde dat de competities in de meeste sporten weer werden hervat. Wedstrijden van Regio Zwolle Volleybal, Sparta Zwolle, Oranje Zwart, HV Zwolle en Ulu Spor gingen niet door.

Vijf coronagevallen in de selectie noopten korfbalclub Oranje Zwart tot het uitstellen van de eerste competitiewedstrijd sinds 11 december. Met tegenstander HHV is inmiddels al een nieuwe datum geprikt, dinsdag 15 februari. Trainer Coen Klappe verwacht dat er dit zaalseizoen nog heel wat wedstrijden gaan worden afgelast. "Als die doordeweeks kunnen worden ingehaald, voorzie ik geen problemen." 

Klappe hoopt dat hij voor aanstaande zaterdag een respectabel team op de been kan brengen. Mits klachtenvrij mogen de meeste spelers deze week weer uit quarantaine, maar of ze fit genoeg zijn om gelijk volle bak te gaan is de vraag. "Het is behelpen op dit moment. We moeten niet te hoge doelen stellen", zegt Klappe, die toch al niet zo ruim in de spelers zit, met name wat betreft het aantal vrouwen. "Er zijn twee gestopt, één heeft een flinke blessure en een ander is zwanger. Daarvan is het afwachten hoe lang zij nog meedoet." De vereniging gooide een bericht de deur uit dat het met spoed op zoek is naar nieuwe speelsters, maar daarop hebben zich nog geen versterkingen voor de hoofdmacht gemeld.

De wedstrijd van hoofdklasser Sparta tegen Mid Fryslan ging niet door vanwege coronagevallen bij de tegenstander. Ook deze pot wordt dinsdagavond 15 februari ingehaald. 

Zorgen over het afronden van de competitie zijn er wel in handballand. Vrouwentrainer Lambert Bouwman uitte vorige week al zijn bedenkingen over de plannen van de bond, of eigenlijk het gebrek daaraan, en nu is er nog een afgelasting bij gekomen. De dameswedstrijd Plus Severijn/Heeten-HV Zwolle ging niet door vanwege coronabesmettingen bij Zwolle. "De handbalbond stelt zich op het standpunt dat de competitie afgerond moet worden, maar wij hebben daar een hard hoofd in", zegt HV Zwolle-voorzitter Germo Grotenhuis. Ook de wedstrijd van heren 1 tegen Simons/Artemis 2 werd afgelast.