Afbeelding
Foto: Eigen foto

Trio zingt ‘Liedjes als vergeet-mij-nietjes’ voor zorginstellingen

ZWOLLE - ‘Liedjes als vergeet-mij-nietjes’ heet het liedjesprogramma dat Erik Raayman (gitaar, arrangementen), Janpieter Boudens (zang, verbindende tekst) en Marjolein Raaijman (zang) hebben samengesteld op verzoek van de ‘Vrienden van de Rivierenhof’.

“De doelgroep is dan ook, in eerste instantie, de bewoners van zorginstellingen in de meest brede zin van het woord”, vertelt Boudens. Inmiddels beschikken de musici over een repertoire van ruim honderd liedjes waaronder klassieke ‘meezingers’, liedjes uit tv-series en musicals van onder meer Annie MG Schmidt en Harry Bannink. Het drietal brengt verder ook (kinder)liedjes ‘van toen’ met werk van onder andere Bram Vermeulen, Jaap Fischer, Herman van Veen, Drs.P. en mooie, grappige en droevige smartlappen.
De eerste uitvoering is op donderdag 24 februari in de theaterzaal van de Rivierenhof in de Aa-landen. Vastgelegd zijn ook optredens in de Havezathe en Villa Berkum. Met instellingen die horen bij de Driezorg-groep en de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht hebben de drie overleg over vervolg-concerten.

Cultuur

Janpieter Boudens en Erik Raayman werken inmiddels bijna dertig jaar samen. Die samenwerking begon in 1993 met het programma ‘Voorproeven & Natafelen’ in de Manegezaal van schouwburg Odeon. Tussen 1993 en 1997 werden elfmaal beginnende en gearriveerde kunstenaars uitgenodigd om te praten over hun werk, nieuwe cd’s te introduceren, fragmenten van komende voorstellingen te laten zien en horen en van gedachten te wisselen over ‘de cultuur in Zwolle’.
Raayman heeft in de afgelopen jaren veel meegewerkt aan theaterprojecten van stichting SUUS als begeleider, arrangeur en componist. Daarnaast is hij vaste medewerker van het Smartlappenfestival en al jarenlang begeleider van onder meer Annemiek van Bussel. Met Boudens heeft hij diverse muziektheater voorstellingen gemaakt onder de ‘paraplu’ van stichting SUUS. In de ‘corona-wachtkamer’ liggen drie programma’s te wachten op uitvoeringsmogelijkheden: ‘l’Histoire de la France par la chanson’, ‘Mens Durf!!, het Nederlandse Levenslied 1900 – 1940’ en ‘Nee!! Nee!! …. Nou ja, vooruit: nog eentje dan!!’, een terugblik met alleen eigen teksten en muziek.

Folkmuziek

Bij het programma ‘Liedjes zijn vergeet-me-nietjes’ is zangeres Marjolein Raaijman aangeschoven. Zij maakt deel uit van ‘Woodland Springs’ dat Ierse en Engelstalige folkmuziek brengt en het duo ‘Earthbound’. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan tal van theatervoorstellingen van Theater Transparant en stichting SUUS. De initiatiefnemers hebben voor het ontwikkelen van het programma financiële steun gekregen van het Zwolse fonds De Gasthuizen, waarvoor ze zeer erkentelijk zijn.

Informatie

Neem voor meer informatie en boekingen telefonisch contact op met Janpieter Boudens: (038) 453 67 46, 06-253 34 488, e-mail boudens@ziggo.nl of stichtingsuus@ziggo.nl.