Rode lantaarn blijft in Zwolle ondanks winst

PEC ZWOLLE - Het was een knotsgekke wedstrijd in Leeuwarden met uiteindelijk een heerlijke en verdiende driepunter, maar aan het einde van speelronde 22 was PEC Zwolle niets opgeschoten met de 3-4 winst.

De man die de grootste zucht van verlichting slaakte was ongetwijfeld Kostas Lamprou, de keeper die met een misser verantwoordelijk was voor de 2-2 van Cambuur, kort voor de pauze. Lamprou ging tijdens een hectisch slotoffensief nogmaals in de fout bij een hoge bal -die hij wilde vangen in plaats van stompen-, maar redde in blessuretijd knap op een inzet van dichtbij. Het was een overwinning die de ploeg van trainer Dick Schreuder toekwam en waardoor PEC voor even afstand nam van de rode lantaarn.

Het verrassende verlies van FC Groningen tegen Fortuna Sittard (0-1) was al niet fijn voor PEC, dat vervolgens Sparta ook nog zag winnen van Willem II. Een geluk bij een ongeluk is dat Willem II inmiddels ook binnen handbereik is (vijf punten) en dat geldt ook voor Go Ahead Eagles en RKC, die zes punten meer hebben dan PEC. 

De directe concurrenten Fortuna Sittard en Sparta nemen het vrijdag tegen elkaar op. PEC speelt zondagmiddag (12.15 uur) in eigen huis tegen FC Groningen.