Pelle Clement achterna gezeten door Tomas Suslov en Mo El Hankouri in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1).
Pelle Clement achterna gezeten door Tomas Suslov en Mo El Hankouri in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1). Foto: Hans Smit

PEC Swollenaer Vragenvuurtje; 'ik had misschien iets geduldiger kunnen zijn bij Ajax, maar het is zoals het is'

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Aan de hand van acht stellingen maken we nader kennis met een speler van PEC Zwolle, die we ook aan het woord laten over de wedstrijd van het weekeinde (zie kolom rechts). Deze week is het de beurt aan Pelle Clement (25).

'Voetbal is liefde' of 'Voetbal is oorlog'?

"Liefde. Ik kan wel genieten van het spelletje, vooral van het mooie voetbal. Aan de andere kant hoort een stukje oorlog voeren er bij. Knokken met elkaar om een resultaat over de streep te trekken, zoals in het laatste kwartier tegen Cambuur."

Kunstgras of echte sprieten? 

"Echte sprieten. Bij Ajax ben ik opgegroeid op kunstgras tot de D1 ongeveer. Je went er wel aan, in Zwolle hebben we het ook lang gehad. Daar hebben we misschien wel wat thuisvoordeel van gehad, maar ja, in uitwedstrijden had de tegenstander dat dan weer."

Na mijn voetbalcarrière: blijf ik werkzaam in de voetballerij / zien ze mij niet meer terug.

"Ik ben nu 25, dan begin je wat om je heen te kijken. Iets in de voetballerij ligt voor de hand, je hebt daar veel contacten. Maar ik sluit iets daar buiten niet uit. Ik denk dat ik de komende jaren hier en daar eens ga meekijken, wat ruiken, of iets in de voetballerij mijn interesse wekt."

'De VAR is een zegen voor het voetbal' of 'De VAR maakt het voetbal kapot'. 

"Ik vind het wel goed dat het er is, maar het zou goed zijn als ze iets sneller kunnen beslissen. Het is goed voor de momenten dat er echt grote dingen op het spel staan."

Ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb in mijn carrière / achteraf gezien had ik het anders gedaan.

"Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien iets geduldiger had kunnen zijn bij Ajax, voordat ik naar Reading, Engeland ging. Aan de andere kant kan ik er mee leven, het is zoals het is. Toen ik geblesseerd raakte kwam Justin Kluivert op mijn plek en die deed het heel goed. Die was mij voorbij in de pikorde. Dan zit je als vijfde buitenspeler bij het eerste. Hoe reëel is het dat je dan minuten gaat maken? Toen kon ik in Engeland gaan spelen met een Nederlandse trainer (Jaap Stam, MdR) en denk je 'hoe vaak komt die trein nog langs?'"

Ik ben een echte nummer tien/ik speel het liefst vanaf de flank.

"Ik vind mezelf meer een middenvelder. Ik denk dat ik bij PEC meerdere posities goed kan invullen, maar het liefst speel ik toch vanaf links op het middenveld."

Ajax of Koninklijke HFC?

"Ajax. Ik heb uiteindelijk maar anderhalf jaar bij Koninklijke HFC gespeeld. Ik ben daar wel opgegroeid, veel vrienden gehad. Maar op m'n negende ben ik daar weggegaan. Bij Ajax heb ik elf jaren gespeeld. Dat is meer mijn thuis."

Ik hoop met PEC Zwolle te komen tot contractverlenging / ik wil na dit seizoen een overstap maken.

"Ik wil nog wel een keer een stap maken. Alleen is dat op dit moment niet aan de orde. Ook gezien de plek waar we nu staan ga ik daar nu geen keuze in maken. Ik ga mijn stinkende best doen om met PEC erin te blijven en wat er daarna komt zien we aan het einde van het seizoen wel."