'In alles zijn we op de goede weg'

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Gemengde gevoelens bij Pelle Clement na afloop van het thuisduel tegen FC Groningen. “Door de late gelijkmaker zijn we natuurlijk heel opgelucht. Alleen moeten we ook kritisch blijven. Aan de bal was ons spel vaak te onrustig", aldus de middenvelder.

Zondag deelden PEC Zwolle en FC Groningen uiteindelijk de punten. Het werd in een kletsnat MAC3PARK stadion 1-1. Daar zag het lange tijd niet naar uit. Laros Duarte zette de Groningers na ruim een half uur op 0-1, door een vrijebal fraai binnen te schieten. Toen spits Jørgen Strand Larsen diep in de tweede helft de 0-2 maakte, leek PEC tegen de eerste nederlaag in 2022 op te lopen. De goal werd echter afgekeurd en nadat Mustafa Saymak op wonderbaarlijke wijze een vrijebal via de binnenkant van de paal uit het doel zag gaan, maakte PEC Zwolle dan toch gelijk. Uit een corner kopte Yuta Nakayma raak en zorgde zo voor de verdiende gelijkmaker. Dat vond Clement ook. 

“We voelen ons goed, hebben vertrouwen in elkaar en in de trainer. In alles zijn we op de goede weg om ons te handhaven. Dan helpt het dat je niet verliest én dat je een resultaat haalt. De komende weken spelen we tegen Heracles en Fortuna. Dan moeten wij meer controle krijgen over de wedstrijd, waardoor we ook meer kansen kunnen creëren. Dat is iets wat ons tegen Groningen onvoldoende is gelukt.” Toch wil de 25-jarige middenvelder positief afsluiten. Wat deed een bijna vol stadion met hem en de ploeg? “Je merkt het al in de aanloop en op het moment dat je de warming-up doet. Dat geeft echt zo’n geweldig gevoel.”