PEC-speelster

Banarsie trefzeker voor Suriname 

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Speelster Amy Banarsie van PEC Zwolle Vrouwen zat vrijdagavond op de tribune tijdens het bekerduel tussen haar club en ADO Den Haag. De kersverse international van Suriname was vlak voor de wedstrijd teruggekeerd. Met veel kilometers in de benen en een hele ervaring rijker, zag zij PEC Zwolle met 1-3 onderuitgaan. 

Banarsie besloot eerder dit jaar uit te komen voor de nationale ploeg van Suriname. Haar vader is in Suriname geboren, haar moeder in Nederland. Omdat ze eerder als jeugdinternational alleen oefenduels voor Oranje speelde, was die keuze mogelijk.
Suriname speelde onlangs twee duels voor het CONCACAF-kampioenschap. Dat is het landentoernooi voor Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. De vier beste landen kwalificeren zich voor het WK in 2023.

Kilometers

De 21-jarige maakte op 17 februari haar debuut in en tegen Mexico. Hoewel Banarsie de hele wedstrijd speelde, werd het geen succes, want Suriname verloor met 9-0. Vijf dagen later werd in Suriname tegen Anguilla gespeeld. Banarsie, die daarvoor een reis van 5000 kilometer moest maken, speelde ook nu het hele duel. Bovendien scoorde ze uit een penalty en bepaalde zij zo de eindstand op 5-0.

Bij PEC kwam de middenveldster dit seizoen in dertien wedstrijden in actie. Daarin scoorde ze twee keer. De verwachting is dat ze bij de herstart van de competitie weer aansluit bij de selectie van trainer Joran Pot.