deltaWonen houdt huurdersavond over energiearmoede

ZWOLLE - De jaarlijkse huurdersavond van de centrale bewonersraad van woningcorporatie deltaWonen staat op dinsdagavond 15 maart in het teken van energiearmoede. Wat kun je eraan doen, wie of wat heb je nodig? 

Veel vragen waar menig huurder geen antwoord op heeft, volgens de bewonersraad. "Wethouder Dorrit de Jong van het sociale domein is gevraagd haar visie en analyse te geven hoe hier duurzaam en gezond mee om te gaan. Voor bewoners met een laag inkomen is het elke maand puzzelen of ze het einde van de maand nog boodschappen kunnen doen. En niet iedereen kan de sterk gestegen energierekening makkelijk betalen. Deze avond besteden we daarom ook aandacht aan de toeslagen die er zijn en kijken we met Martijn Boer van de Voorzieningenwijzer of je als huurder deze op orde hebt. De ervaring leert dat niet iedereen hier ten volle gebruik van maakt."

Visie

Adjunct-directeur Wonen Martijn Schweitzer geeft als derde spreker de visie van deltaWonen op het onderwerp energiearmoede. Voor huurders van deltaWonen is er ook gelegenheid vragen te stellen aan het bestuur van de centrale bewonersraad en haar adviseur van de Woonbond.

De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van deltaWonen aan de Veerallee 30 in Zwolle. De inloop is om 19.00 uur; de huurdersavond begint om 19.30 uur. Mail voor deelname en/of meer informatie naar
secretariaat@bewonersraaddw.nl