Cruciale winst PEC

PEC ZWOLLE - Voor het eerst sinds een half jaar, staat PEC Zwolle geen laatste meer in de eredivisie. Zondag werd het cruciale degradatieduel in Sittard tegen Fortuna met 0-1 gewonnen. Door de zege is PEC Zwolle, dat middenvelder Pelle Clement aan het eind van het seizoen ziet vertrekken, nu zestiende.

Oussama Darfalou scoorde diep in de tweede helft de winnende treffer. Hij kopte een voorzet van Daishwan Redan die onlangs nog werd verkozen tot Johan Cruijff talent van de maand februari, prima binnen.
Trainer Dick Schreuder was uiteraard enorm opgelucht, maar ook reëel. "We spelen nog tegen vijf ploegen uit de top zeven." Zondag krijgt PEC Zwolle Feyenoord om 16.45 uur op bezoek.

De PEC Zwolle Vrouwen spelen het eerstvolgende duel ook tegen een Rotterdamse tegenstander. Vrijdag is het uitduel tegen nummer laatst Excelsior. Zondag leed PEC Zwolle Vrouwen een 1-3 nederlaag tegen FC Twente. Jeva Walk zette de ploeg van trainer Joran Pot, die tegen zijn nieuwe club speelde, nog wel op voorsprong. In de tweede helft klaarde regerend landskampioen FC Twente de klus.

Forse nederlaag
Landstede Hammers

BASKETBAL - Landstede Hammers is de Elite Gold zondag begonnen met een nederlaag bij Telenet Giants Antwerp.

De Zwollenaren gingen in de eerste helft prima mee, maar moesten na rust duidelijk hun meerdere erkennen: 102-70. Na het eerste kwart leidden de Zwollenaren nog. De Belgische formatie trok in het tweede kwart de wedstrijd naar zich toe, al was het verschil nog overbrugbaar: 50-44.

Na rust was het gedaan met de Zwolse dadendrang. Het vierde kwart werd ingegaan met een 82-57 achterstand, die Landstede Hammers niet meer wist goed te maken. Volgende week vrijdag komt Kangeroes Basket Mechelen naar Zwolle. Het duel in het Sportcentrum Landstede begint om 20.00 uur.

KicksFit bij HTC

FITNESS - Na Amsterdam, Haarlem en Utrecht doet KicksFit zijn intrede in Zwolle.

Het is een combinatie van voetballen en fitness en wordt gehouden bij SV HTC. Bij KicksFit komen elementen uit krachttraining, hardlopen, crossfit, bootcamp én voetbal samen in een workout van een uur, die voor een kleine groep op een voetbalveld wordt gegeven. Sportinstructeur Jelmer Simons is de grote trekker van het programma. De officiële start is dinsdag 15 maart. Voor aanmelden en meer info: www.kicksfit.nl/locaties/sv-htc.

Pittige opgave
Regio Zwolle

VOLLEYBAL - Regio Zwolle Volleybal wacht vanavond een zware bekeropgave. In de halve finale wordt uit tegen de nummer twee in de competitie gespeeld, Sliedrecht Sport.

De Zwolse volleybalsters weten zich geruggesteund door hun laatste zege. Vorige week woensdag werd onder toeziend oog van sponsors en businessclubleden, Apollo 8 met 3-1 verslagen. Die ploeg uit Borne deed afgelopen weekend wat Regio Zwolle Volleybal hoopt te doen: Sliedrecht Sport verslaan (3-0).