Voorzitter Soroptimistclub Zwolle Jolanda van der Veer (links) en Nadia Shamoon.
Voorzitter Soroptimistclub Zwolle Jolanda van der Veer (links) en Nadia Shamoon. Ineke van Hofwegen

Vrouwen uit Holtenbroek zijn stralend middelpunt

ZWOLLE - De Zwolse Soroptimisten, Travers Welzijn en WijZ hebben Internationale Vrouwendag vorige week dinsdagavond gevierd in Wijkcentrum Holtenbroek. 

Tijdens Portret Zwolle in Holtenbroek werden meer dan vijftig vrouwen verwend, mooier gemaakt en op de foto gezet. Immers: ‘het mooiste wat je kunt worden is jezelf’. 

Aarzelend kwamen ze soms binnen in het wijkcentrum: "Ik kom voor de foto." Samen met een Zwolse Soroptimist maakten ze vervolgens een rondje langs Zwolse kappers, visagisten, stylisten en manicures die belangeloos hun medewerking verleenden. Heel deskundig in hun vak maakten die de vrouwen nog mooier dan ze al waren. Professionele fotografen stonden vervolgens klaar om de vrouwen te portretteren, soms alleen, soms samen met hun dochters, moeders of schoonmoeders. Trots op het resultaat en met een goodybag in de hand, goed gevuld door de lokale middenstand, verlieten de vrouwen weer de fotostudio.
De foto ontvangen ze deze week via de mail. Wie wilde, kon bovendien toestemming geven dat haar foto online wordt geëxposeerd.

Feestavond 

De organisatie blikt terug op een heerlijke feestavond waarop de vrouwen verwend werden, konden genieten van heerlijke taarten en hapjes en tot slot zusterlijk met elkaar de dansvloer op konden om samen plezier te maken. 

Met Portret Zwolle laat Soroptimistclub Zwolle zien hoe krachtig solidariteit tussen vrouwen onderling is en waar samenwerking tussen Zwolse organisaties toe kan leiden: Een mooie viering van Internationale Vrouwendag 2022 in Zwolle. 

Club Zwolle is onderdeel van Soroptimist International, een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken, werkende vrouwen. De leden zetten zich in op het gebied van Pleitbezorging, Bewustwording en Activiteiten voor lokale, landelijke en internationale projecten, die met name gericht zijn op vrouwen en kinderen.