SV Zwolle heeft nog veel te winnen

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Het is nog niet bepaald het seizoen van SV Zwolle. De ploeg van trainer Marco Onderberg staat in de vierde klasse een na laatste en haalde in de eerste drie duels in 2022 geen enkel punt. Agelopen weekend kwam er in en tegen Hoonhorst wel een puntje bij. Het inhaalduel tegen Raalte ging donderdag niet door. Zondag staat het thuisduel tegen Sportlust Vroomshoop op het programma.

SV Zwolle kwam vlak na rust op een 0-1 voorsprong. Hoonhorst doelman Jostino Kroes schoot een te korte terugspeelbal tegen Rachid Lahzal aan, die met behulp van zijn armen de bal mee kon nemen en de 0-1 maakte. Uit een klutssituatie scoorde Tijmen Bovenmars vlak voor tijd de gelijkmaker.

Het betekent wel dat de laatste SV Zwolle zege op 31 oktober werd geboekt. Dat was tegen FC Ulu Spor, de nummer laatst. SV Zwolle staat daar één plek boven en is dertiende. Het goede nieuws is dat de achterstand op nummer negen, maar drie punten bedraagt. Bovendien heeft SV Zwolle nog maar liefst vijftien duels voor de boeg.

Jantje van der Sluis, die in die onderlinge Zwolse wedstrijd scoorde, denkt te weten hoe het komt dat SV Zwolle zo laag staat. "Er is een aantal ervaren jongens gestopt en we hebben op dit moment niet heel veel fitte spelers. Zondag hebben we twee wissels en vallen er twee jongens geblesseerd uit. Dan weet je dat je geen blessures meer kunt hebben. Dat speelt dan toch wel een rol.”