Sparta Zwolle aanvoerder Rowie Soldaat heeft de bal.
Sparta Zwolle aanvoerder Rowie Soldaat heeft de bal. Foto: Pedro Sluiter

Korfballers Sparta Zwolle doen nog steeds mee

(door Erik Riemens)

KORFBAL – Nog voordat de zaalcompetitie startte, stapte Sparta Zwolle trainer Wilco van de Bos eind november op. De Zwollenaren kwamen snel met een oplossing en schoven verenigingsmannen als Remkes Pullen en Remco Jacobs naar voren. 

Sportief heeft het nog niet tot succes geleid, want de Zwolse korfballers zijn in de zaal na vier rondes nog puntloos in de hoofdklasse. “Toch heb ik zaterdag een Sparta gezien zoals wij dat willen zien”, liet Pullen weten na de 13-19 thuisnederlaag tegen GKV uit Gorinchem.

Onduidelijk

Of Pullen trainer blijft van de eerste selectie is nog niet duidelijk. De oud-trainer van het tweede team, gaf er na het duel geen antwoord op. Voorzitter Peter van Gulik legt uit: "Toen Remkes het in november overnam, hadden we zoiets van als we straks vier maanden verder zijn, hebben we wel een referentiekader. Door onvoldoende wedstrijden is dat er nu niet."
"Daarom gaan we de komende weken praten met de ploeg, met Remco en uiteraard met Remkes. Na deze reguliere competitie, die nog drie wedstrijden duurt, nemen we dan een besluit."
Sparta heeft zaterdag weer een thuisduel, dan komt Tempo uit Alphen aan den Rijn naar Sportcentrum Victorium. De Zwolse ploeg verloor eerder die confrontatie met 22-14. Ook zaterdag werd het dus een nederlaag, maar wel eentje met perspectief zoals dat heet.
“Omdat we er heel veel energie in hebben gestoken. Met rust stond het 8-8. We hadden deze keer de organisatie goed voor elkaar, veel reboundkracht en de druk erop. Helaas konden we dat in de tweede helft niet doortrekken. Ons schotrendement was met maar vijf treffers veel te laag”, analyseerde Pullen, die toch wel positief terugkeek. “Het eerste onderlinge duel verloren we met 21-13. Een verschil van twee tegentreffers, maar het échte verschil was dat ik een Sparta heb gezien zoals we dat graag willen zien."

Dat goede gevoel hoopt Pullen mee te nemen in de komende wedstrijden tegen Tempo en Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, waarna op 29 maart en 2 april de play-offs staan geprogrammeerd.

Tussenklasse

Ik heb een Sparta gezien zoals wij dat willen zien

Allemaal bedoeld om de komst van een tussenklasse, tussen de Korfbal League en de hoofdklasse in, mogelijk te maken. Sparta speelt voor behoud van het hoofdklasseschap. En kan het zelfs nog terecht komen in die nieuwe tussenklasse. Kortom, Sparta Zwolle speelt nog ergens voor.