Gluren bij de buren zoekt huiskamers en tuinen

ZWOLLE - Gluren bij de Buren wordt zondag 3 juli voor het gehouden in Zwolle Tijdens dit festival zijn er optredens in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Zwollenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer een half uur op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen.

Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Zwolle en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer.!

Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl
Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne en Buro Ruis.

Lescampagne 'Scholen voor bijen' begonnen 

ZWOLLE - Bijenbeweging Overijssel wil met de campagne 'Scholen voor Bijen' basisschoolleerlingen kennis laten maken met het belang van insecten, en de wilde bij in het bijzonder. Alle basisscholen in Overijssel kunnen gratis gastlessen aanvragen van een bijengastdocent om te leren over deze belangrijke bestuivers.

Het team van lokale bijengastdocenten vertellen bijvoorbeeld dat er meer dan 360 soorten bijen leven in Nederland, en dat hommels eigenlijk ook bijen zijn. Naast bijengastlessen kunnen scholen gratis lespakketten aanvragen over insecten.De bijengastles kan aangevraagd worden op de website van NME Overijssel: www.nmeoverijssel.nl/nieuws

Bijenbeweging Overijssel stimuleert scholen, gemeentes, bedrijven en inwoners van Overijssel om de leefwereld van bijen, hommels, zweefvliegen en andere bestuivers te verbeteren. Het leefgebied van een enkele bij is soms maar een paar honderd meter groot. Daarom is kan iedereen voor een tuin of perk in actie komen.  

IVN viert het
voorjaar op landgoed Den Berg

ZWOLLE – IVN Zwolle heeft voor zaterdag 26 maart een voorjaarsexcursie op landgoed Den Berg in Dalfsen georganiseerd.

De excursie begint om 14.00 uur op de parkeerplaats voor station Dalfsen en duurt anderhalf tot twee uur. De route loopt via het golvende landschap achter het station richting het gebied rond havezate Den Berg.

De excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk ook op www.ivnzwolle.nl voor de laatste informatie.