Rectificatie van clubtopscorer HTC

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL – In de Swollenaer van 9 maart staat in de Salverda Trofee-rubriek op pagina 49 vermeld dat Stan Wissink nog twee doelpunten nodig heeft om topscorer aller tijden te worden van HTC. Dit is gebaseerd op de gegevens van VoetbalNederland, maar deze zijn niet compleet en tellen niet zo ver terug als het Zwolse amateurvoetbalarchief van Gerjos Weelink.

Een rectificatie is in dit geval wel op zijn plaats. Niet Coen Dunnink maar Peter Swann (met 86 doelpunten) is de topscorer aller tijden van de Tuinders. Swann speelde tussen 1975 en 1986 voor HTC. Theo Schotman is de nummer twee op die lijst met 85. Hij speelde ongeveer in dezelfde tijd voor HTC. Berry Meerman staat derde, met 76 goals gemaakt in de jaren negentig.

Coen Dunnink, op Voetbalnederland de clubtopscorer met 54 treffers, heeft er 61 gemaakt volgens dat Zwolse archief, dat Weelink jaren geleden overnam van Gerard Schutte.

Wissink staat nu op 54 goals en daar had de spits slechts vier (waarvan ook nog eens twee door corona afgebroken) seizoenen voor nodig. Na dit seizoen keert hij terug op het oude nest bij ZAC.

HTC verloor zaterdag met 4-1 van titelkandidaat SC Rouveen en vecht tegen degradatie in 3C. De ploeg van trainer Arjen Plessen, bezig aan zijn tweede en laatste seizoen bij HTC, staat derde van onderen.