Muziek voor Oekraïne in ‘t Kroegje

ZWOLLE - Café ‘t Kroegje en verschillende muzikanten in Zwolle slaan de handen ineen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Op vrijdag 25 maart vanaf 16.00 uur is de start van het programma. Diverse bands spelen tot middernacht door.

"Muziek verbindt en we zijn blij dat we elkaar nu weer mogen ontmoeten na alle beperkingen rondom corona", zegt Sylvia van Raay, initiatiefnemer en eigenaar van ‘t Kroegje. "En dan nu de oorlog. Dat maakt je extra bewust van de vrijheden die je hebt. Op deze manier hopen we iets te kunnen doen.”
In gesprek met Benyan Admiraal, zanger van Ierse folkband Seamus and the Horses, kwamen de plannen snel van de grond. "Elke bezoeker kan vrijblijvend een bijdrage in de donatiepot op de bar doen. Daarnaast worden alle fooien gedoneerd.”


Van 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur spelen de eerste muzikanten in ‘t Kroegje. Daarna is de hele avond gevuld met muziek door Zwolse muzikanten die speciaal voor deze dag samen spelen. "Ik vind het mooi om te zien dat zoveel muzikanten direct wilden meedoen. We hopen dat er veel mensen even komen kijken en vooral meezingen”, zegt Benyan.

De opbrengst van de donaties gaan rechtstreeks naar een ander Zwols initiatief: Zwolle voor Oekraïne. Zij verzamelen en kopen spullen in voor de vluchtelingen.