Pynarello brengt ‘Passie highlights’ naar Zwolle

ZWOLLE – Pynarello speelt zaterdag 9 april om 14.00 uur de Passie Highlights in de Theodorakapel aan de Theodorahof. In één uur horen de bezoekers tien hoogtepunten uit de passiemuziek.?

Het programma biedt een kennismaking met de passiemuziek, maar ook voor doorgewinterde liefhebbers is er genoeg nieuws te ontdekken.? ‘Passie highlights’ zonder kerkbankgevoel, zeggen ze zelf. 

Naast de beroemde passies van Bach klinkt er muziek van Mendelssohn, Poulenc en een gloednieuwe aria van Bart Visman speciaal geschreven voor tenor Peter Gijsbertsen. 

Bij Pynarello klinkt klassieke muziek altijd nét even anders dan je denkt. Verwacht geen traditioneel orkest, maar een bijzondere combinatie van strijkers, vier zangers, bandoneon, houtblazers en harp. 

De avontuurlijke Nederlandse zangers Karin Timmerman, Caroline Cartens, Peter Gijsbertsen en Mattijs van de Woerd spelen samen met Pynarello. Het muziekcollectief heeft een eigen en geliefde signatuur: zonder dirigent, zonder bladmuziek, vrij van dogma en vol liefde voor de muziek.

Meer informatie staat op theodorakapel.nl