Wahid Shimeri in actie voor Dieze West.
Wahid Shimeri in actie voor Dieze West. (Foto: Pedro Sluiter)

Salverda Trofee: Wahid Shimeri wil bij Dieze West gewoon elke wedstrijd scoren

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Balletjeswachters, stormrammen, pinchhitters, werkpaarden en paradepaardjes. In het klassement van de Salverda Trofee vinden we doelpuntenmakers in allerlei gedaantes terug. In deze rubriek laat De Swollenaer het licht schijnen op een aanvaller met vier vaste vragen. Deze week: Wahid Shimeri van Dieze West.

Dieze West droogde zaterdag CSV’28 met maar liefst 7-2 af. Dinsdag (gisteren) stond het Zwolse onderonsje tegen VSW op het programma. Of Shimeri toen ook scoorde, was bij het maken van deze krant niet bekend.
"Ik heb er nu dertien gemaakt. Jeffrey (de Nooijer, ER) ook? Nee joh, hij staat toch op twaalf?  Ach, we zitten met elkaar te ouwehoeren wie er topscorer gaat worden. We gunnen het elkaar hoor”, aldus Wahid, die weer terug is bij Dieze West.

Reisafstand

Shimeri (31) speelde eerder bij Nunspeet, WHC, Alcides en Batavia'90.. Dat was zijn laatste club. “Ik woon in Stadshagen en de reisafstand naar Lelystad kostte mij steeds meer tijd. Bovendien zaten we middenin de coronatijd. Daarom ben ik ook teruggegaan naar Dieze West. Ik wilde geen druk meer, wat afbouwen en fit worden, want ik was in coronatijd wel wat aangekomen.”

Druk is er eigenlijk niet, want Dieze West staat maar liefst tien punten voor. Ook is er al 62 keer gescoord. “Klopt, het gaat soms wel heel erg gemakkelijk en is er weinig tegenstand. Maar vergis je niet, we hebben ook een heel goed team met heel veel ervaring. Of ik blijf weet ik overigens nog niet. Als er een mooie club komt, denk ik daar zeker over na."

Hoe oud was je toen je op voetbal ging en was het al snel duidelijk dat jij een doelpuntenmaker was?

Het mooie aan scoren is dat je veel meer in de schijnwerpers staat

“Ik begon in de D’tjes bij HTC. Daarna ging ik naar CSV’28 in de B1. Vervolgens naar Be Quick’28, waar ik de A1 speelde en het tweede elftal haalde. Toen ben ik naar Dieze West gegaan. Doelpunten maken, deed ik als jochie ook al.”

Hoe belangrijk zijn doelpunten voor jou?

"Heel belangrijk. Ik ben een buitenspeler en als je dan een assist geeft, dan blijf je wat meer op de achtergrond. Het mooie aan scoren is dat je veel meer in de schijnwerpers staat en ook meer waardering krijgt."

Juich je altijd op dezelfde manier na een doelpunt?

"Nee, ik ben daar eigenlijk helemaal niet mee bezig. Het is elke keer weer anders."

Wat betekent de Salverda Trofee voor jou?

"Best veel, ik houd het goed in de gaten. Als ik dit seizoen dertig keer scoor, dan heb ik een goede kans, ha, ha. Laat ik het zo zeggen, ik wil gewoon iedere wedstrijd scoren.”