Dieze West haalt uit tegen CSV'28 Be Quick en WVF delen de punten

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De wedstrijden in de competitie volgen elkaar in rap tempo op. Gisteren ontving VSW Dieze West en ging WVF naar ASC'62 in Dalfsen. Donderdag speelt SV Zwolle thuis tegen Lettele en dit weekend komen alle Zwolse clubs ook in actie.

Afgelopen zaterdag stonden er twee Zwolse derby's geprogrammeerd. Be Quick'28 en WVF deelden de punten. Met de 1-1 waren beide ploegen niet tevreden. Thuisploeg Be Quick'28 maakte de toppositie op de ranglijst niet waar. WVF gaf vlak voor tijd de voorsprong weg. Dani van der Steege scoorde de openingstreffer namens WVF, Ilias El Morabit bracht Be Quick '28 langszij met een kopbal.

Maar liefst negen doelpunten vielen er bij Dieze West tegen CSV'28. Het werd 7-2 en dat was allesbehalve geflatteerd. Met rust was het 3-1, onder andere door een doelpunt van Wahid Shimeri. Andere doelpuntenmakers kwamen van Faisel el Atiaoui (2x), Levi el Atiaoui, Dani Lohman, Jeffrey de Nooijer en Moussa Diop, die laatste twee allebei uit een strafschop. Voor CSV'28 scoorden Lars Ewalt, ook uit een penalty en Jon Lieben.

Voor Shimeri was het zijn dertiende goal van het seizoen. "Ik had alleen veel vaker kunnen scoren, zeker in het begin miste ik wat kansen. We winnen met 7-2, speelden goed, maar we kunnen nog beter. De voorsprong is tien punten, dit mag echt niet meer misgaan", aldus Shimeri.