Sparta komt horde Wageningen tegen

KORFBAL - De korfballers van Sparta hebben dinsdagavond hun eerste play-off duel in en tegen Wageningen gespeeld. De uitslag was bij het maken van deze krant niet bekend. Zaterdagavond 2 april is de return in Zwolle om 20.00 uur in sporthal Victorium.
Inzet van de tweestrijd is een plek in de tussenklasse. Een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en de hoofdklasse. Bij Wageningen spelen twee oud-Spartanen: Pim Steenbergen en Jeroen Hukema. Sparta Zwolle tankte afgelopen zaterdag vertrouwen door een knap gelijkspel bij Mid Fryslân (23-23). Het betekende het eerste punt in de poulefase.

Lastig thuisduel
heren HC Zwolle

HOCKEY – De hockeyers van HC Zwolle krijgen zondag Ring Pass Delft op bezoek, de nummer twee. Na het gelijkspel in en tegen Breda (3-3) staan de Zwolse hockeyers op de achtste plaats. De vrouwen van HC Zwolle spelen zaterdag in en tegen Eindhoven, een staartploeg in de middenmoot. Zwolle staat tiende en kon afgelopen zaterdag niet op tegen Voordaan (1-3).

PEC Vrouwen
treffen ADO

PEC ZWOLLE – Of het een echte Angstgegner is, gaat wellicht wat te ver, maar de PEC Zwolle Vrouwen treffen vrijdag in Den Haag, ADO Den Haag. Tegen de concurrent om de vijfde plaats werden zeer wisselende resultaten geboekt. De meest recente ontmoeting was in Zwolle, toen ADO PEC Zwolle in de beker uitschakelde met 1-3.
De ploeg van trainer Joran Pot weet zich wel geruggensteund door de winst tegen Alkmaar (2-1), afgelopen vrijdag. Leonie Vliek en een eigen goal van Alkmaar verdedigster Anna Ruiter, bezorgden PEC Zwolle de winst.

Regio Zwolle speelt
om derde plaats

VOLLEYBAL – Zaterdag gaat Regio Zwolle Volleybal naar Sliedrecht, om daar in het slotduel van de reguliere competitie te spelen tegen Sliedrecht Sport. Dinsdag stond het thuisduel tegen FAST uit Rotterdam op de volleybalkalender. Winst betekende een derde plaats op de ranglijst, wat gunstig is voor de knock-outs om het landskampioenschap. Bij het maken van deze krant was de uitslag nog niet bekend.

Lezing door
de Pedaalridders

WIELRENNEN - In Café Zuijdt aan de Ministerlaan 254 vindt woensdag 30 maart een wielerlezing plaats over het in begin 2021 gepubliceerde boek Pedaalridders in Zwolle. Auteur Harry Bouwhuis en dichteres Bauke Vermaas gaan in op de geschiedenis van de Zwolse wielrennerij. De avond was eerder gepland op 17 november 2021, maar werd afgelast door de coronaperikelen.

Er is tijdens de lezing ruim aandacht voor Wielerbaan Urbana die tussen 1934 en 1940 gelegen was achter het voormalige Zwolse Café Restaurant Urbana. Geboren en getogen Zwollenaar Rinus Schotman was één van de grote vedettes op de razendsnelle baan die in de oorlogsjaren werd afgebroken. Dat en nog veel meer komt aan bod tijdens de lezing, die om 20.00 uur begint. Er is vrije toegang.