Singer-songwriter Wouter Planteijdt treedt op bij ZZUit

ZWOLLE – Singer-songwriter en gitarist Wouter Planteijdt treedt vrijdag 8 april op bij ZZUit in SIO aan de Thorbeckelaan. 

Hij en twee medemuzikanten brengen onder de titel ‘Bullhorn’ een mix van americana, country, roots en blues. Kaarten kosten 15 euro, aanvang 20.15 uur. Voor meer informatie zie www.zzuit.nl

Expo, rondleiding en concert in
synagoge

ZWOLLE - In de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8 wordt weer een rondleiding gegeven op zondag 3 april. Tegelijkertijd is de tentoonstelling joods leven in en om Zwolle ook geopend voor publiek. Aansluitend aan de rondleiding zal het joodse Koor Kachol Lawan een concert geven.

De tentoonstelling laat joods-religieuze voorwerpen zien, maar er wordt ook aandacht besteed aan de andere synagoges die Zwolle heeft gekend, de (opper)rabbijnen in de Overijsselse hoofdstad en aan de geschiedenis van de joodse gemeenschap. Ook wordt er extra aandacht besteed aan het lot van de joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling is geopend van 13.30 tot 15.30 uur. De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten zijn 4 euro, contant te voldoen.