Verkenner Slob begonnen met gesprekken over nieuwe coalitie

ZWOLLE - Verkenner Arie Slob is voortvarend van start gegaan met zijn opdracht voor de vorming van een nieuwe coalitie in Zwolle. ChristenUnie en GroenLinks vroegen hem vorige week om de mogelijke samenwerkingen voor een nieuwe coalitie te verkennen.

Slob was vorige week gevraagd als verkenner van een nieuwe coalitie. Hij woont sinds de jaren 80 in Zwolle en was onder meer lid van de Zwolse gemeenteraad, lid van de Tweede Kamer en directeur bij het Historisch Centrum Overijssel. Tot begin januari was hij minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.
De ChristenUnie en GroenLinks gaan samen aan de slag met vorming van een coalitie. Het is gebruikelijk dat de grootste partij het voortouw neemt in dit proces. Beide partijen hebben zeven zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden. Omdat beide partijen ook nagenoeg hetzelfde aantal stemmen kregen, trekken ze samen op.
Na een eerste ronde van gesprekken met alle tien de fracties uit de Zwolse gemeenteraad, de burgemeester, gemeentesecretaris en de griffier wil Slob deze week verder in gesprek met de fracties van de VVD, D66, PvdA en CDA. Slob verwacht daarna verslag te kunnen doen van de opbrengsten van de gesprekken.