Technofeest in Buitensoos: Eastern Stream

ZWOLLE - Een groep vrienden met jarenlange ervaring als dj en passie voor techno houden zaterdag 16 april samen met Buro Ruis hun eerste grote evenement. Dat gebeurt in De Nieuwe Buitensociëteit. 

Op dit feest heeft ook een livestream met interactieve livechat. Het initiatief is vorig jaar ontstaan in het paasweekend middenin de harde lockdown. Vanuit Kampen maakten ze een livestream van 3 dj’s (Soma Cruz, Jarno en Lady J) onder de naam Eastern Stream. Er werd veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de livesets, het licht, geluid en de livechat. Omdat iedereen die thuis zat te kijken in contact kon komen met de dj’s maar ook met elkaar.

Al snel daarna werd er contact gelegd tussen Buro Ruis en Eastern Stream. Er werd een paar keer een evenement gepland, maar door de tussenkomende coronamaatregelen ging dit steeds niet door. Nu een jaar later tijdens Pasen dus wel. 

Kaarten zijn verkrijgbaar https://buroruis.nl/voorstelling/31128/eastern-stream

Let’s Dance met het Thomas Orkest in theater De Spiegel

ZWOLLE - Het Thomas Orkest is zaterdag 23 april terug in de Spiegel. Na twee jaar ‘stil zitten’ staat het orkest te popelen om weer een feestje te maken.

Het orkest staat onder leiding van Mark Harms. Het orkest speelt die avond met Boris, Marloes van Ommen, the Ones en de Hardstylepianist. Ze spelen dance, disco, trance, soul en pop David Bowie, Michael Jackson, Sting en Chaka Khan. Na het concert is er een afterparty.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro via www.zwolsetheaters.nl

Pop-Up kledingbank voor Oekraïne in Zwolle-Zuid

ZWOLLE - In winkelcentrum Zwolle- Zuid is een pop-up kledingbank voor Oekraïners.

De winkel is onderdeel van de grote Zwolse actie Zwolle voor Oekraïne waar al vijf weken lang spullen ingezameld en getransporteerd worden vanuit de VEZ-hal (de oude WRZV-hal). Deze kledingbank is dagelijks (behalve zondags) open van 14.00tot- 17.00 uur en alleen bestemd voor deze vluchtelingen uit Oekraïne. Verkrijgbaar zijn (zomer)kleding voor vrouwen, mannen en kinderen, schoenen en voedsel in glas.

Buitenexpositie kleurt straten van Zwolle 

ZWOLLE - Van maandag 4 april tot en met zondag 17 april 2022 vult Het Buitenmuseum de openbare ruimte van Zwolle met kunst. 

Kunst van Melle Mijnhardt, initiator en de maker het museum in de open lucht. De kunst is te zien op reclameborden langs de weg. Borden die anders gebruikt worden voor commerciële boodschappen. Meer informatie staat op www.hetbuitenmuseum.nl