PEC Zwolller Daishawn Redan treurt. De Eagles vieren hun feestje na de 0-1 zege.
PEC Zwolller Daishawn Redan treurt. De Eagles vieren hun feestje na de 0-1 zege. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Swollenaer Vragenvuurtje: Daishawn Redan

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Aan de hand van zeven stellingen maken we nader kennis met een speler van PEC Zwolle, die we ook aan het woord laten over de wedstrijd van het weekeinde (zie kolom rechts). Deze week is het de beurt aan aanvaller Daishawn Redan (21).

Kunstgras of echte sprieten?

"Echte sprieten. Dat speelt veel lekkerder en het is ook beter voor m'n knieën enzo. Elke keer als ik op kunstgras heb gespeeld voel ik dat wel aan mijn onderrug."  

Na mijn voetbalcarrière: blijf ik werkzaam in de voetballerij / zien ze mij niet meer terug.

"Blijf ik werkzaam in de voetballerij. Trainer misschien. Ik ben daar nu nog helemaal niet mee bezig, maar dat is wel iets wat ik later zou willen."

'De VAR is een zegen voor het voetbal' of 'De VAR maakt het voetbal kapot'.

"Ik zie het als een zegen. Alles is eerlijker. Het kan ook in je voordeel werken. Als je in de negentigste minuut een goal tegen krijgt en die wordt afgekeurd door de VAR, ben je wel blij."

Ik ben te vroeg bij Ajax weggegaan (in 2017 op zestienjarige leeftijd)  / ik ben nog steeds blij met de keuze die ik destijds gemaakt heb.

"Nog steeds blij. Ik heb een ander pad gekozen en ik voetbal nu ook in de eredivisie, dus daar ben ik blij mee. Ik was ervan overtuigd dat Chelsea de juiste keuze was om mij te ontwikkelen en dat is ook wel gelukt in die drie jaar. In het begin was het best moeilijk en had ik ook heimwee, maar daar ben ik wel bovenop gekomen."

Strafschoppen zijn te trainen /  je kunt je niet voorbereiden op de druk die komt kijken bij het nemen van een belangrijke strafschop (zoals op 27 november tegen RKC Waalwijk, toen Redan miste en het daardoor 0-0 bleef).

"Zeker te trainen. Je kunt ook druk leggen op de strafschoppen die je op de training neemt. Dat je, ik noem maar wat, rondjes moet rennen als je mist."

Ik ben blij met de ontwikkeling die ik dit seizoen heb doorgemaakt / ik had meer van mezelf verwacht bij PEC Zwolle (Redan wordt verhuurd door Hertha BSC).

"Ik ben blij, maar het kan altijd beter. Dat weet ik zelf ook. Ik denk dat ik nog gevaarlijker kan zijn en meer rendement eruit kan halen. Wat volgend seizoen betreft, weet ik nog niet. Het gaat er mij om dat ik volgend jaar ook weer veel minuten maak. Dat is het belangrijkste."  

Het halen van Ajax 1 is nog altijd mijn grote droom / Het hoofdstuk Ajax heb ik inmiddels afgesloten.

"Dat eerste natuurlijk. Daar heb ik als jonge jongen altijd van gedroomd. Of dat nog reeël is? Waarom niet? Ik zie wel hoe het hoopt. Wie weet krijg ik nog eens de kans."