Popkoor Code Blauw zoekt nieuwe dirigent

ZWOLLE - Popkoor Code Blauw is op zoek naar een enthousiaste koordirigent

Code Blauw repeteert op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentrum De Enk in Assendorp. Het koor zingt Nederlandstalige pop en af en toe in een andere taal. Code Blauw zoekt een dirigent die nog aan het conservatorium studeert of afgestudeerd is, die de leden leert zingen zonder zangles te geven en het leuk vindt te helpen met de samenstelling van het repertoire, een beetje up-tempo. Informatie via Simone 06 - 111 822 43 of popkoorcodeblauw@gmail.com.

Lezing bij GVZ in Weijenbelt over zwerfsteenfossielen 

ZWOLLE - Geologische Vereniging Zwolle heeft vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur Herman Akkerman uit Enschede te gast. Hij een lezing over een grote smeltwaterrivier die ongeveer 140.000 duizend jaar geleden ontstond door smeltend ijs. 

Hierdoor ontstond een langgerekte lage heuvelrug van ongeveer 80 kilometer lang. Deze heuvelrug werd de Münsterländer Kiessandzug genoemd. In de jaren 30 van de vorige eeuw werden bij Haddorf en Neuenkirchen grote zand- en grindgroeve's in gebruik genomen. Voor verzamelaars van fossielen en kristallijn gesteente waren deze groeves een eldorado. De lezing wordt gehouden in de Weijenbelt, Campherbeeklaan 82. Entree  is 5 euro.