Cherise Berghorst (6) wint haar duel. Rechts Lambert Bouwman.
Cherise Berghorst (6) wint haar duel. Rechts Lambert Bouwman. (Foto: Hans Smit)

Handhaving nog steeds het doel voor HV Zwolle

(door Erik Riemens)

HANDBAL – Interim-coach Lambert Bouwman schat dat de vrouwen van HV Zwolle nog een paar punten nodig hebben voor handhaving. “We willen dat de nieuwe coach André Biemans straks begint in de hoofdklasse.” Zondag wonnen de handbalvrouwen in Zwolle het belangrijke degradatieduel tegen HVZ-Vivendi met 27-22.

“Een verdiende, maar zeker geen gemakkelijke zege”, aldus Bouwman, die zag dat zijn ploeg bijna de hele eerste helft tegen een achterstand van twee punten aankeek. “We speelden voor het eerst tegen dit team. Dan is het in het begin analyseren hoe zij nu precies spelen. Zo hadden zij een hele sterke cirkelloopster. En wat mij deze wedstrijd opviel en die mening deelde de coach van de tegenpartij ook, we hadden een hele goede scheidsrechter.”

Kantelpunt

Ook in de rust keek HV Zwolle in de eigen WRZV-hallen tegen twee punten achterstand aan: 11-13. “Toch hadden we wel het gevoel dat we dit duel konden winnen, want we kwamen steeds dichterbij. Toen wij 19-18 voorkwamen, kregen ze een twee minuten tijdstraf. Dat was toch wel het kantelpunt in de wedstrijd. Bij 22-20 liepen we uit naar 25-20 en was de zege binnen."

"Ik denk dat we conditioneel en zeker ook mentaal net wat sterker waren”, voegt de interim-coach daaraan toe. Bouwman vindt dat zijn ploeg ondanks de overwinning nog te laag staat op de hoofdklasseranglijst. HV Zwolle is nu negende en houdt met 4 zeges en 9 punten vooralsnog drie ploegen onder zich.

“Vorige week verliezen we met een paar punten verschil van één van de koplopers (tegen Heeten werd het 22-19, ER). In dat duel hebben we laten zien wat we kunnen, al hebben we ons toen niet beloond. Dat hebben we tegen HVZ-Vivendi wel gedaan, ondanks dat er toch behoorlijk wat druk op deze wedstrijd stond."

"Het is nu zaak om die lijn door te zetten. Komend weekend spelen we uit HVE 2000 uit Erica. Zij staan voorlaatste. We hebben er een keer tegen geoefend, het is een fysieke ploeg.”

Vertrouwen

“Ons doel is onveranderd” concludeert Bouwman, die na dit seizoen weer terugvalt in zijn rol van bestuurslid technische zaken bij HV Zwolle. “We gaan nog steeds voor lijfsbehoud en hebben nog vier tot zes punten nodig, denk ik. Ik heb er alle vertrouwen in, want we zijn als team écht groeiende.”