Burgemeester Peter Snijders onthult het kunstwerk van de toekijkende Ronald Westerhuis.
Burgemeester Peter Snijders onthult het kunstwerk van de toekijkende Ronald Westerhuis. Foto: Paul van der Wal

Solidariteitsdiner voor Zwolse veerkracht en verbondenheid

Algemeen

ZWOLLE - In de RAW Space van kunstenaar Ronald A Westerhuis werd zaterdag het Zwolse Solidariteitsdiner gehouden. Het is een initiatief van Jos en Maria Langenkamp, eigenaren van Stern Partyservice en Catering. Het thema van het diner was: Veerkracht & Verbondenheid.

Tijdens de coronaperiode bedachten Jos en Maria initiatieven om voor hun bedrijf en dat van andere Zwolse ondernemers toch wat inkomsten te genereren. Het Solidariteitsdiner was er daar één van, maar ook de Zwolse Borrelbox. Een box gevuld met lokale producten, waar mensen thuis van konden genieten.
Uit al deze initiatieven werd een deel van de inkomsten opzij gelegd en daarmee konden zaterdag de Zwolse Voedselbank en de zorg in het zonnetje worden gezet. Jos Langenkamp overhandigde een cheque met een gift aan vrijwilligster Nellie Sporre voor de Voedselbank.

Met een deel van de opbrengst van de Borrelbox en donaties van onder andere de Rabobank en het atelier van Ronald A. Westerhuis, maakte Ronald Westerhuis een sculptuur. Burgemeester Peter Snijders reikte de sculptuur uit aan bestuurslid Ina Kuper van Isala, als symbool van dank en waardering aan onze zorg.

Tijdens het diner spraken sprekers over de uitdagingen, problemen, kansen en oplossingen uit de coronaperiode. Senne en Noor, leerlingen van het Thorbeckecollege, gaven met zang en piano invulling aan het thema eenzaamheid. Lex Olthof van 1Tube en Alexander Klement verzorgden het entertainment en muziek.