Kenneth Paal ziet toe hoe Mees de Wit de bal in de ploeg houdt.
Kenneth Paal ziet toe hoe Mees de Wit de bal in de ploeg houdt. (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Swollenaer Vragenvuurtje: Paal vond het ook wel mooi dat PEC hem niet naar Twente liet gaan

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE - Aan de hand van zeven stellingen maken we nader kennis met een speler van PEC Zwolle, die we ook aan het woord laten over de wedstrijd van het weekeinde (zie kolom rechts). Deze week is het de beurt aan middenvelder Kenneth Paal (24).

Kunstgras of echte sprieten?

"Echte sprieten. Ik heb in de jeugd heel veel op kunstgras gespeeld en hier mijn eerste jaren ook, maar mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras."

Na mijn voetbalcarrière: blijf ik werkzaam in de voetballerij / zien ze mij niet meer terug.

"Scouten lijkt me wel wat. Voetbal kijken vind ik leuk. Ik wil sowieso wel in de voetballerij blijven, maar geen trainer ofzo. Natuurlijk hoop ik zo veel mogelijk te verdienen tijdens mijn carrière, zodat ik me daar niet zo druk om hoef te maken. Daar werk ik nu hard voor."

'De VAR is een zegen voor het voetbal' of 'De VAR maakt het voetbal kapot'.

"Moeilijk. Ik had het liever zonder gehad. We zijn allemaal mensen, mensen maken fouten en dat hoort bij het spelletje. Aan de andere kant is het nu wel eerlijker, maar als je ziet dat iemand soms millimeters buitenspel staat. Heb je daar dan zoveel voordeel bij als aanvaller, vraag ik me af."

Ik kom het beste tot mijn recht op het middenveld / ik kom het beste tot mijn recht als linksback.

"Goeie vraag. Als ik naar de toekomst kijk, ga ik me denk ik focussen op de linksbackpositie. Ik heb daar nu eigenlijk de laatste drie jaren gespeeld, mezelf ontwikkeld. Ik ben de positie leuk gaan vinden en ik zie daar ook wel potentie in voor de rest van mijn carrière. Maar ik vind het wel fijn dat ik ook op het middenveld kan en mag spelen."

Ik ben wel eens racistisch bejegend in de voetballerij / ik heb daar in mijn carrière nooit mee te maken gehad.

"Een keer in de jeugd ben ik uitgescholden tijdens een wedstrijd, racistisch. Verder heb ik daar eigenlijk geen last van gehad."

Ik snap niet zo goed waarom PEC mij niet naar FC Twente liet gaan in de winterstop / Het bod van FC Twente was ook gewoon te laag en ik begrijp dat PEC mij niet liet gaan.

"Ik begrijp dat ze mij niet lieten gaan. Jammer was het wel en dat heb ik ook eerlijk uitgesproken. Ik wil graag een stap maken en Twente is een mooie club. Maar ik begrijp PEC ook, als ik hoor wat er is geboden en wat er achter zat. Dan vind ik het eigenlijk ook wel weer mooi dat PEC zegt 'wij laten jou niet voor zo'n bod gaan, want daar heb je nog te veel waarde voor.'"

Als PEC Zwolle degradeert, is het binnen een jaar weer terug in de eredivisie / Het niveau in de Keuken Kampioen Divisie wordt onderschat door clubs en spelers in de eredivisie (Paal speelde vier seizoenen met Jong PSV in de eerste divisie).

"Ik denk dat het wel wordt onderschat, want je ziet dat clubs vaak jaren blijven hangen als ze zijn gedegradeerd. Maar ik vind wel dat PEC veel kwaliteit heeft en behoudt voor volgend seizoen, dus ik denk wel dat PEC dan snel weer terug is."