Fraterhuis Academie over Stanley Kubrick

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie gaat zaterdag 16 april van 11.00 tot 13.00 uur over de filosofie van Stanley Kubrick. Filosoof en filmwetenschapper Flore Lutters verkent in dit college Kubricks cinematografisch existentialisme aan de hand van scenes uit zijn belangrijkste films. 

Filmregisseur Stanley Kubrick is één van de meest geprezen regisseurs. Hij staat bekend als veeleisend perfectionist die een eigen visie in dertien speelfilms tussen 1953 en 1999 realiseerde. Bekende films zijn ‘2001: A Space Odyssey’, ‘The Shining’, ‘Barry Lyndon’ en ‘A Clockwork Orange’. Deze worden gekenmerkt door realisme, zwarte humor, een unieke cinematografie, hypnotiserende muziek en epische decors.

In dit college verkent filosoof en filmwetenschapper Flore Lutters Kubricks cinematografisch existentialisme door een beschouwing van een aantal kernscènes uit zijn belangrijkste films. De bezoekers maken zo kennis met zijn filmisch denken omtrent beeld, geluid en de montage. Het college biedt aanknopingspunten en inspiratie om vervolgens zelfstandig Kubricks films vanuit een filosofisch perspectief te gaan (her)bekijken.

Entree is 16 euro, inclusief collegetoebehoren.