“Dit hebben we wel even gevierd”

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – “Het was denk ik één van onze beste wedstrijden in de afgelopen periode. We hadden veel balbezit en het initiatief, alleen dan moet het een keer meezitten. Dat was tegen Flevo Boys het geval. Ik vond het uiteindelijk wel een terechte overwinning”, concludeerde Marc van der Meulen na de 2-1 thuiszege op Flevo Boys. “De ontlading en de opluchting waren groot. Dit hebben we wel even gevierd.”

Berkum zat eigenlijk meteen goed in de wedstrijd, maar kreeg na ruim een kwartier een tikkie, toen Yuri Ramos met een knap afstandsschot 0-1 maakte. Vlak na rust zette Van der Meulen zich achter een vrije bal. "Ik had het windje mee en dacht van ik haal uit. De bal zeilde in de kruising. Het was wel een lekkere goal en het gaf ons echt een zetje om door te gaan. We hadden toen het overwicht en voelden met zijn allen dat een goed resultaat erin zat.”

En dat gebeurde ook. Het was Björn Bakker die zich behendig vrijspeelde en in de lange hoek raakschoot: 2-1. De overwinning betekende voor Berkum de eerste zege sinds eind februari toen SDC Putten met 1-0 werd verslagen. En dat is Paaszaterdag ook de tegenstander in Putten. Op Tweede Paasdag komt DETO naar Berkum.
Berkum staat nu twaalfde. De ploeg van trainer Arno Hoekstra is zeker nog niet veilig met nog negen duels voor de boeg. De nummers vijftien en zestien degraderen rechtstreeks. De nummers dertien en veertien spelen nacompetitie. Berkum heeft één punt meer dan nummer dertien ASV Dijk en acht meer dan ONS Sneek, dat veertiende staat.