Landstede Hammers op zoek naar zege

BASKETBAL – Op Eerste Paasdag gaat Landstede Hammers proberen om de eerste zege in de BNXT League te boeken. Dat moet dan vanaf 14.00 uur gebeuren tegen Telenet Giants Antwerp. Het uitduel was een kansloze missie voor de Zwolse basketballers: 102-70. Ook woensdag 20 april speelt de ploeg van Herman van den Belt thuis, dan is in Landstede Sportcentrum om 20.00 uur Filou Oostende de tegenstander. Die eerdere ontmoeting werd 83-54 in Belgisch voordeel. Zaterdagavond bleef Landstede Hammers lang bij tegen Belfius Mons uit Bergen, maar moest het uiteindelijk in de verlenging buigen: 102-95.

HC Zwolle met goed
gevoel Pasen in

HOCKEY – Op zaterdag 24 april komen zowel Heren 1 als Dames 1 van Hockeyclub Zwolle weer in actie. De heren ontvangen Huizen, de vrouwen reizen af naar Helmond. Tegen de herenploeg uit die Brabantse plaats wist HC 1 zondag nipt te winnen: 1-2. Ben Williams tekende voor de winnende treffer. Bij de Dames was er een wel heel opvallende doelpuntenmaakster in het staartduel thuis tegen Beuningen. De pas vijftienjarige Annemijn Viester werd met een tip-inn het middelpunt van de feestvreugde. Ze had ook al voor de 2-2 gezorgd. In de overgangsklasse staat Heren 1 op plek acht, terwijl de Dames op de tiende plaats terug te vinden zijn.

PEC Vrouwen volop
actief over de grens

PEC ZWOLLE - Voor PEC Zwolle Vrouwen staat volgende week vrijdag 22 april, het eerstvolgende eredivisieduel op het programma. In Rotterdam is Feyenoord dan de tegenstander. De afgelopen periode speelden een aantal PEC-speelsters interlands.
Jong Oranje met Moon Pondes, die alleen in de eerste wedstrijd speelde en Marit Auée die in het tweede duel een paar minuten speeltijd kreeg, kwamen in actie tegen Engeland. Pondes hield zaterdag de nul, de wedstrijd van maandag werd met 0-3 verloren. Bij Oranje onder 19, dat een EK-kwalificatietoernooi in Portugal speelde, viel vooral PEC Zwolle speelster Danique Noordman op. Ze stond in de gewonnen duels tegen Portugal (2-0) en Roemenië (5-0) in de basis, speelde beide keren de volle negentig minuten en scoorde tegen de Roemenen de openingstreffer. Het slotstuk, de ontmoeting tegen Spanje werd dinsdagavond gespeeld.
Minder succes hadden Amy Bararasie (PEC Zwolle) en Be Quick'28 keepster Mayra Tjin a Koeng. Met Suriname verloren ze van Puerto Rico en daarmee zijn ze uitgeschakeld voor het Woman Concacaf Tournooi.