De studenten helpen bij de inrichting van de Belevingskas.
De studenten helpen bij de inrichting van de Belevingskas. Eigen foto

Studenten van Zone.college werken mee aan Belevingskas op de Floriade

ZWOLLE - Studenten Green design en Groene retail (nieuwe naam voor Groene detailhandel) van Zone.college  helpen deze week mee aan de opbouw van de Floriade. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt sinds 1960 eens in de tien jaar gehouden. De Floriade is dit jaar in Almere.

De studenten helpen bij de inrichting van de Belevingskas. Heleen Valstar is de hoofdarrangeur van de Belevingskas op de Floriade. Zij is verantwoordelijk voor het ontwerp, de organisatie, de regie, de invulling en de realisatie van de Belevingskas, die het thema ‘Green Love’ heeft. Daarbij werkt Heleen Valstar nauw samen met het Floriade-Tuinbouwteam en de deelnemers van Floriade.

De Belevingskas gaat deel uitmaken van het kascomplex The Green House op de Expo en het wordt een zinnenprikkelende ontmoetingsplek voor zakelijk bezoek en consumentenbezoek. “Mijn ambitie is om in de Belevingskas een show te creëren die geweldig, mooi, inspirerend, educatief en interactief is", zegt Valstar. Bezoekers zullen worden verrast door kennis, ideeën en activiteiten. 

"Als bezoekers de kas binnenkomen, voelt het als een andere wereld, waar je je gezond en gelukkig voelt. Alsof je op vakantie bent. Voor de bezoekers van Floriade Expo 2022 zal de Belevingskas een onvergetelijke ervaring zijn”, aldus Heleen Valstar.

De Floriade duurt tot en met 9 oktober. Thema is ‘Growing Green Cities'. In het 60 hectare grote laat groene oplossingen zien die steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie.