PEC Zwolle wacht wederom finale: uit naar RKC

PEC ZWOLLE - Zaterdag speelt PEC Zwolle het belangrijke uitduel tegen RKC. In Waalwijk wordt om 20.00 uur afgetrapt. Door de zege van Fortuna Sittard op Sparta (3-0), blijft PEC Zwolle zestiende staan.

Mogelijk is PEC nog een plekje gezakt, als Sparta gisteravond het gestaakte duel tegen Vitesse tot een goed einde wist te brengen. Met nog zes minuten leidde Sparta met 0-1. Die uitslag was bij het verschijnen van deze krant nog niet bekend.
PEC Zwolle heeft net als Willem II 23 punten uit 29 duels. Naast RKC, speelt PEC Zwolle nog tegen Ajax (uit 30 april), tegen FC Utrecht (thuis 7 mei), uit tegen Sparta op 11 mei en op de laatste speeldag op 15 mei thuis tegen PSV.
Afgelopen weekend was de Zwolse ploeg vrij. Donderdagmiddag werd in Zwolle geoefend tegen FC Twente. Het werd 1-1. Ajax-huurling Max de Waal, gadegeslagen door assistent-technisch directeur Klaas-Jan Huntelaar, tekende voor de Zwolse treffer. De basiself van de ploeg van trainer Dick Schreuder kwam niet in actie.

Ook de PEC Zwolle Vrouwen komen dit weekend weer binnen de lijnen. Drie weken geleden was het laatste competitieduel, uit tegen ADO Den Haag. Die wedstrijd ging met 2-0 verloren. Vrijdag treft de ploeg van trainer Joran Pot in Rotterdam Feyenoord. PEC Zwolle neemt op de ranglijst de zesde plaats in. Overigens laat het nieuws over de opvolger van Pot, die naar FC Twente vertrekt, nog op zich wachten. Volgens PEC Zwolle zijn de gesprekken met de nieuwe trainer nog niet afgerond.