Regio Zwolle treft nu Apollo

VOLLEYBAL – Regio Zwolle Volleybal neemt het zaterdag in de halve finale van de play-offs op tegen Apollo 8. De eerste wedstrijd is om 20.00 uur in Zwolle. De return is volgende week zondagmiddag om 14.30 uur in Borne. De Zwolse ploeg bereikte afgelopen weekend de laatste vier door een dubbele zege tegen VCN. Beide keren was de ploeg van trainer Eric Meijer met 3-0 te sterk.
Mocht Regio Zwolle Volleybal de twee duels tegen de Twentenaren ook winnen, dan wacht in de finale om het landskampioenschap de winnaar van de ontmoetingen tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek.

Hammers zetten
zoektocht naar
eerste zege voort

BASKETBAL – Landstede Hammers kan morgen in eigen huis proberen om de eerste zege te behalen in de BNXT League. Dat moet dan vanaf  20.00 uur gebeuren tegen Filou Oostende. De eerdere ontmoeting werd 83-54 in Belgisch voordeel.
Op Eerste Paasdag kwamen de Hammers ook in actie. Tegen Telenet Giants Antwerp liet Landstede het vooral liggen in het derde kwart. Hoewel de Zwolse ploeg daarna nog wel terugkwam, werd uiteindelijk met 61-78 verloren. Het uitduel was een kansloze missie: 102-70.

Landstede Hammers speelt na woensdag nog twee duels in de BNXT League. Zaterdag 23 april uit tegen Kangoeroes Basket Mechelen en vrijdag 29 april thuis tegen Stella Artois Leuven Bears. In dat duel wordt stilgestaan bij Nigel van Oostrum, de 31-jarige guard, die onlangs zijn afscheid aankondigde. Van Oostrum kwam in 2016 over van Aris Leeuwarden, nadat hij eerder al actief was in Den Helder.
Als aanvoerder was hij volop betrokken bij diverse successen van Landstede Hammers. In 2017 kreeg hij de supercup uitgereikt, twee jaar later ontving hij de landskampioenschaal en wederom de supercup.

Hoe anders is het nu voor Van Oostrum. Hij miste een groot gedeelte van het huidige seizoen. Er werd een goedaardige hersentumor bij hem gevonden, waardoor hij onder het mes moest.
"Het herstel gaat buitengewoon goed, maar het is onmogelijk om dit seizoen nog binnen de lijnen terug te keren. Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op mijn tijd in Zwolle, de club voelt echt als mijn familie. We hebben geschiedenis geschreven met het winnen van de supercup en het landskampioenschap. Een onvergetelijke periode, waar ik iedereen voor wil bedanken", zei Van Oostrum eerder op de website van Landstede Hammers.