Ernst de Witte bij zijn expositie in het politiebureau.
Ernst de Witte bij zijn expositie in het politiebureau. Eigen foto

Kleurrijke politiehal

ZWOLLE - Wie nu het bureau van de politie IJsselland binnenloopt, wordt begroet door de kleurrijke schilderijen van Ernst de Witte.

Een klein team binnen de politie regelt elk kwartaal de aankleding van de ruime ontvangsthal. Door de grote ramen, de open ruimte en het lichtinval krijgen kunstwerken een eigen podium. Het mes snijdt aan twee kanten, want het maakt de ontvangsthal een publieke ruimte waar steeds wat anders te zien is.

Op dit moment hangt er het werk van kunstenaar Ernst de Witte. Doordat zijn werkzaamheden als freelance-chef stil kwamen te liggen, koos hij ervoor om zich te verdiepen in de schilderkunst. Met dezelfde professionele discipline, nieuwsgierigheid en creativiteit die hij heeft in het koksvak, werkt hij ook aan zijn schilderijen. Dit doet hij in zijn atelier in het centrum van Zwolle. Een groot verschil met koken, is dat hij met schilderen de volledige vrijheid heeft.
De expositie toont een overzicht van doeken die Ernst het afgelopen jaar heeft gemaakt. Een aantal schilderijen kenmerken zich door eetbare dieren uit de zee. Dit slaat terug op de voorliefde van Ernst als chef kok voor herkenbare en eerlijke ingrediƫnten.

De sprekende portretten nodigen de kijker uit om mee te dromen en mee te verwonderen. Ze duiken onder de huid van de geportretteerde en tonen een stukje van de persoonlijkheid achter het portret. Dat geldt ook voor het grote landschap achterin de hal. 

De werken van Ernst de Witte zijn tot 30 juni vrij te bezichtigen in het Hoofdbureau Politie IJsselland aan de Koggelaan 8. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Zie ook: www.ernstdewitte.com