"Die gezonde wedstrijdspanning voel ik nog wel"

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - CSV'28 heeft zaterdag een belangrijk duel voor de boeg in de vierde klasse D. De uitwedstrijd in en tegen 't Harde staat dan op het programma. Beide ploegen hebben uit 16 wedstrijden 31 punten verzameld en zijn allebei in vorm. SV 't Harde verloor al zes duels niet. CSV'28 won vijf van de laatste zes wedstrijden.

Zaterdag in het thuisduel tegen Wythmen werd het 3-1, maar heel gemakkelijk ging dat niet, vond ook Jon Lieben, die de derde goal maakte en zo op vijftien treffers staat. "Klopt. We kwamen eerst achter en hadden moeite om tot kansen te komen. Eigenlijk kon ik alleen als aanspeelpunt fungeren, zonder echt gevaarlijk te worden. Gelukkig scoorden we in de eerste helft alsnog de gelijkmaker door een wereldgoal van Lars Ewalt. Na rust lukte het ons wel om te voetballen zoals we graag willen spelen."
Zo ontstond die derde goal ook, aldus Lieben, nadat Özhan Kardag CSV'28 eerst op 2-1 had gezet. Goed doorkomen aan de linkerkant werd gevolgd door een harde voorzet. "Die hoefde ik bij de tweede paal alleen nog maar binnen te lopen. Dat was de 3-1 en de beslissing. Ik vond het zeker een verdiende zege, die ook nodig was voor de wedstrijd tegen 't Harde om zo in die goede flow te blijven."
"Dat duel is wel een belangrijkste potje. We moeten daar een goed resultaat behalen. Ja, dan voel ik die gezonde wedstrijdspanning echt nog wel. Ook in het uitduel tegen Dieze West had ik dat. Dat moet ook wel vind ik, anders kun je maar beter stoppen met selectievoetbal."