Wereldtopper padel in Zwolle

PADEL - Alejandro Ruiz Granados is de huidige nummer zeven van de wereldranglijst padel. De Spanjaard was zondagmiddag aanwezig bij Peakz Padel in de IJsselhallen voor een korte demowedstrijd. Zijn komst kwam voort uit een samenwerking met onder andere Padelbouw, dat eerder het centre court bouwde speciaal voor het NK Padel in Zwolle. “Het was voor het eerst dat in Nederland een top tien speler op de padelbaan stond. In dit geval in Zwolle”, aldus Nick Hersevoort, commercieel verantwoordelijke bij Peakz Padel. “In ons land is de sport nog relatief klein, maar enorm in opkomst. In Spanje is padel razend populair. Granados is echt een wereldster.”

Pagter in race
voor spelersprijs

BASKETBAL - Met de prestaties van Landstede Hammers in de BNXT-league wil het nog niet vlotten. Zaterdag werd de uitwedstrijd bij Kangoeroes Basket Mechelen verloren. Het werd 92-84 onderuit. Toch is er nog kans op een prijs. Ralf de Pagter is namelijk genomineerd voor een BNXT Award. De 32-jarige forward van Landstede Hammers maakt kans op de titel voor speler van het jaar in Nederland.
De Pagter kent een bijzonder goed seizoen. In 22 wedstrijden kwam hij tot een gemiddeld aantal punten van 14.7 per wedstrijd, terwijl hij daar 5.8 rebounds tegenover zette. Ook leverde hij gemiddeld gezien nog bijna drie assists per wedstrijd af.
De Pagter is een van de drie genomineerden. Ook Worthy de Jong (Zorg en Zekerheid Leiden) en Thomas van der Mars (Heroes Den Bosch) maken kans op de prijs. De BNXT Award worden uitgereikt tijdens een speciaal gala op zaterdag 30 april. Dat event wordt gehouden in de AED Studios in Lint in België.

PEC Zwolle komt
fans tegemoet

PEC ZWOLLE - Door de knappe zege van PEC Zwolle zaterdag in Waalwijk tegen RKC, is de Zwolse ploeg weer helemaal terug in de race om lijfsbehoud. Zaterdag staat het zware uitduel tegen Ajax op de kalender. Daarna volgen nog twee thuisduels. Op zaterdag 7 mei tegen FC Utrecht en op zondag 15 mei thuis tegen PSV. Op woensdag 12 mei staat het uitduel tegen Sparta op het programma. PEC Zwolle maakte dinsdag bekend dat alle seizoenkaarthouders gratis met de bus mee kunnen naar Rotterdam.

Ook de vrouwen van PEC Zwolle spelen komend weekend tegen een topploeg. PSV komt naar Zwolle, die wedstrijd wordt vrijdagavond in het stadion gespeeld.