De Dodenherdenking in het Ter Pelkwijkpark.
De Dodenherdenking in het Ter Pelkwijkpark. Foto: Pedro Sluiter

Herdenking en viering 4 en 5 mei

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders en andere leden van het college nemen woensdag 4 mei deel aan de jaarlijkse Dodenherdenking in bij het monument in het Ter Pelkwijkpark, voorafgegaan door de Stille Omgang.

Ook lococommissaris van de koning Bert Boerman is daar bij. De burgemeester houdt een dag later, donderdag 5 mei, de openingstoespraak op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden.
Iedereen die wil meelopen met de Stille Omgang wordt verzocht tussen 19.00 en 19.15 uur aan de Spinhuisbredehoek te zijn. Tijdens de plechtigheid draagt burgemeester Peter Snijders een gedicht voor. Lococommissaris Bert Boerman en Peter Snijders leggen gezamenlijk een krans namens het openbaar bestuur.
Verder zijn er tijdens de plechtigheid bijdragen van onder meer Musica Vocalis en Kinderkoor Konstantijn, trompettiste Alike Jonkman, Zwols klokkenluidersgilde St. Michaël, studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van Deltion College Zwolle, Vereniging Veteranen Zwolle, Korps Nationale Reserve (Natres) en scoutingverenigingen uit de stad.
Om 21.00 uur vindt in Academiehuis Grote Kerk herdenkingsconcert ‘Zwanenzang' plaats van het Nederlands Bach Consort met spoken word van Amara van der Elst. Vanaf 21.00 uur zijn er in het kader van ‘Theater Na de Dam' meerdere voorstellingen in theater Odeon.
De opening van het Bevrijdingsfestival vindt plaats om 12.45 uur vanaf het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Atleten van AV PEC 1910 brengen het vuur vanuit Wageningen. Burgemeester Peters Snijders richt zich in een toespraak tot het publiek.